1 Σεπ 2012

Κυκλάδες: στο ΕΣΠΑ έργο για λύματα στη Σέριφο



Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε


Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών το "ΕΡΓΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ". Το έργο εντάχθηκε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη». Το έργο είναι το σημαντικότερο έργο αποχέτευσης στην Σέριφο. Το έργο θα δημοπρατήσει ο Δήμος Σερίφου.

 Ο προϋπολογισμός του είναι 2,387,251.98 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης είναι 30 μήνες. Για το έργο θα κατασκευαστούν νέες και θα αναβαθμιστούν υφιστάμενες υποδομές διαχείρισης λυμάτων στη Σέριφο. Ειδικότερα, προβλέπεται να κατασκευαστούν : Μία συμπαγής (compact) μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, δυναμικότητας 200 ικ και ο αγωγός προσαγωγής μήκους 1km. 

 Κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ακαθάρτων από τον οικισμό Κένταρχος προς τον υφιστάμενη Εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Σερίφου, μήκους 7,1 km. Σε μήκος 5,3 km αυτού του αγωγού και στο ίδιο όρυγμα προβλέπεται να τοποθετηθεί και το δίκτυο μεταφοράς ύδατος από το Φράγμα «Στενό» έως τον Κένταρχο. Για την αναβάθμιση της λειτουργίας των υφιστάμενων Αντλιοστασίων στις θέσεις : «Σκλαβάνι», «Ίσαλος», «Ρουσάκη», «Λιβαδάκια» και «Καράβι» προτείνεται η προμήθεια ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού όπως: αντλιών, εξοπλισμού ασύρματης μεταφοράς δεδομένων λειτουργίας ΑΣ, συστήματος απόσμησης. 

Παράλληλα, για την αναβάθμιση της υφιστάμενης εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων Σερίφου προτείνεται η προμήθεια ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού. Θα παραδοθούν ολοκληρωμένα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 44.000 μέτρων και μία εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων συνολικής δυναμικότητας 9.500 ΙΚ 
 http://www.ypodomes.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...