19 Οκτ 2014

30η Philoxenia: Μετά από πολλά χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα συμμετάσχει!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν θα συμμετάσχει στην φετινή 30η Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 13-16/11/2014, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμμετοχών.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στα μικρά νησιά των Κυκλάδων όσο και των Δωδεκανήσων. Με αυτό τον τρόπο πολλά μικρά νησιά που δεν είχαν πόρους θα μείνουν χωρίς προβολή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου ,ο λόγος που επικαλέσθηκε  είναι το υψηλό κόστος συμμετοχής στην έκθεση σε σχέση με το δυσανάλογα φτωχό αποτέλεσμα του 2013, καθώς επίσης και τον πολύ λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της η νέα Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να ετοιμάσει έγκαιρα τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Οι υπεύθυνοι τουρισμού των μικρών νησιών  πάντως είναι προβληματισμένοι γιατί όπως μας είπαν η Διεθνής Τουριστική έκθεση Philoxenia ήταν γι αυτούς μια ευκαιρία για την προβολή τους στη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, την οποία χάνουν.
Στο μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαντορίνης αποφάσισε την αυτόνομη παρουσία της Σαντορίνης στην έκθεση και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αναμένεται άμεσα να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό προκειμένου να ανατεθεί η διοργάνωση και η υλοποίηση της συμμετοχής. Ανάλογα θα κινηθούν και αρκετά νησιά των Κυκλάδων που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία και να εκμεταλλευτούν  οτι πλέον οι Κυκλάδες συνδέονται μς την βόρεια Ελλάδα
Να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η γκρίνια επαγγελματιών για τη συμμετοχή μας στην Φιλοξένεια της Θεσσαλονίκης εστιαζόταν στην έλλειψη συγκοινωνίας με τη Βόρειο Ελλάδα.
Τώρα όμως για τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο από τις 20 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος(Ικαρία)-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα δύο φορές την εβδομάδα με το Επιβατηγό - Οχηματαγωγό "Νήσος Μύκονος και υπάρχει στις προθέσεις του υπουργείου, σύνδεσης της Πάτμου με Θεσσαλονίκη.
Τέλος να σημειωθεί ότι πέρυσι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξόδεψε 60.000 ευρώ.
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...