23 Σεπ 2017

Γ. Τσολάκης: Στην τελική ευθεία η έναρξη λειτουργίας της ανακύκλωσης στη Νάξο

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάει η λειτουργία της ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση 300 μπλε κάδων και την άφιξη ενός απορριμματοφόρου πρέσας για τα ανακυκλώσιμα, που παρέχει σύμφωνα με τη σχετική συμβατική της υποχρέωση ως δωρεά η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ παράλληλα με ευθύνη της εταιρείας θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) για τη διαδικασία δεματοποίησης και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων εκτός Νάξου, δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα ανακύκλωσης, υπεύθυνος της λειτουργίας αποκομιδής απορριμμάτων και της εφαρμογής του Κανονισμού Καθαριότητας, Γιάννης Τσολάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice 107.5...

Ο υπύθυνος του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την ανακύκλωση, απέδωσε την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας της -που ο ίδιος είχε αρχικά προσδιορίσει στα τέλη του περασμένου Ιουλίου- στη γραφειοκρατία, εξηγώντας ότι για τις εγκρίσεις νομιμότητας των σχετικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου απαιτούνται κάθε φορά τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες. 

 Ο Γιάννης Τσολάκης, αναφέρθηκε και στην ενημερωτική καμπάνια που θα γίνει σε σχολεία και γειτονιές με ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, καθώς και στον προγραμματισμό εκσυγχρονιμού του εξοπλισμού του τομέα καθαριότητας, όπως η προμήθεια ειδικού οχήματος που θα πλένει επιτόπου τους κάδους, η δημιουργία πράσινου σημείου ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο με τα ογκώδη απορρίμματα και η τροποποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας.

 Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι την ερχόμενη άνοιξη θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία και η εφαρμογή όλων. Με την επικείμενη πρόσληψη προσωπικού, όπως αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο και ήδη όπως είπε ο κ. Τσολάκης δόθηκε η σχετική έγκριση της απόφασης, θα προχωρήσει και το ζήτημα της τοποθέτησης μικρών κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης και στο Κάστρο που κατά γενική διαπίστωση η ανυπαρξία τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε κατοίκους και επισκέπτες, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι οι προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αφορούν σε 7 χειριστές μηχανημάτων έργου (3) και οδηγούς απορριμματοφόρων (4), σε δυο μόνο εργάτες γενικών καθηκόντων και σε έναν εργάτη νεκροταφείων. 

 Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Γιάννης Τσολάκης 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Πηγή : http://www.cycladesvoice.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...