9 Μαρ 2020

ΠΠΙ Σερίφου ... Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την ύπαρξη πιθανού περιστατικού Κορονοϊού COVID-19 στο ΠΠΙ Σερίφου οι οποίες είναι ανυπόστατες. 

 Ο ασθενής που μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο της Σύρου δεν πληρούσε τα κριτήρια σχετικά με τον ορισμό του κρούσματος του ΕΟΔΥ. 

 Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 Δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω και να παρακαλέσω όσους είναι κρυωμένοι να τηλεφωνήσουν πρώτα πριν έρθουν στο ιατρείο. Καθώς και για αλλά προβλήματα που μπορούν να λυθούν από το τηλέφωνο, προτιμήστε αυτό.

 Βασικοί κανόνες υγιεινής και αποφυγή συγχρονισμού θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την έκθεση αλλά και να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης. 

 Παραθέτω συμβουλές από το ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ και τον πνευμονολόγο κο Μαθιουδάκη: 

 Ο 'νέος' κοροναϊός, ο COVID-19, από την ομάδα SARS, διασπείρεται μόνο με τα αναπνευστικά σταγονίδια, που εκπέμπονται από άτομα που βήχουν, γελάνε, ή φτερνίζονται και αιωρούνται αόρατα στον πέριξ αέρα, σε απόσταση μέχρι 30-40 εκατοστά και για λίγη ώρα, μέχρι να καθηλωθούν σε κάποια επιφάνεια Εκεί, πάλι, ο ιός ζει για μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα. 

Οι άνθρωποι μολύνονται είτε με την εισπνοή των αιωρουμένων σταγονιδίων όταν συχνοτίζονται με άτομα -φορείς ή αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες και μετά ακουμπάνε τα χέρια τους στα μάτια τους, τη μύτη τους ή το στόμα τους. 

 📍Προσοχή!!! 

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον κοροναϊό.

 Κάθε προσπάθεια προληπτικής θεραπείας είναι μάταιη και ίσως επικίνδυνη:
 ΜΗΝ παίρνετε προληπτικά αντιβιοτικά. Χαλάνε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας, στην οποία βασίζεται κυρίως η θεραπεία σας, εάν προσβληθείτε, και θα 'κάψετε' ένα χρήσιμο αντιβιοτικό, που μπορεί να χρειαστείτε αργότερα.

 📍 Αποφεύγετε την πολυκοσμία (σε μέσα μαζικής μεταφοράς, θέατρα, κινηματογράφους, μπαράκια καφετέριες, εκκλησίες, αμφιθέατρα, πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα κλπ)

. 📍Μην τρίβετε τα μάτια σας, τη μύτη σας, ή το στόμα σας, με χέρια σας πριν τα πλύνετε προσεκτικά με σαπούνι και νερό ή (δεύτερη επιλογή) με ένα απολυμαντικό.

 Με εκτίμηση 
Αθανάσιος Κοντάρης 
Γενικός/Οικογενειακός Ιατρος
 Επιστημονικός υπεύθυνος ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ

 Πηγή : 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...