26 Νοε 2020

“Aισθάνεται αδικημένος” από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου O Δήμος Σερίφου


Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει από το Δήμο Σερίφου σχετικά με την Έκθεση Εσόδων κι Εξόδων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου , τα οποία μετά από οικονομικό απολογισμό, που έλαβαν στα χέρια τους, θεωρούν ότι δεν έχουν κατανεμηθεί τα ποσά δίκαια. 

 Το ,https://syrospress.gr μίλησε με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Σερίφου, κ. Στυλιανό Λιβάνιο αλλά και με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Καντιώ Μαραγκού. 

Πάμε να δούμε τι μας είπαν. Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Σερίφου κ. Στυλιανός Λιβάνιο

“Μεταφορά πόρων από τα μικρότερα νησιά …στη Σύρο” “Ζητήσαμε απολογιστικά στοιχεία πράγματι , από το Λιμενικό Ταμείο, για τα έσοδα και έξοδα της Περιόδου 2015 με 2019. 

Παραλαμβάνοντάς τα, διαπιστώσαμε μετα μεγάλης εκπλήξεως ότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία στη συνεισφορά των 4 νησιών , ως προς την κατανομή εσόδων κι εξόδων. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Σέριφος έχει αδικηθεί από το Λιμενικό Ταμείο και υπάρχει μεταφορά πόρων από τα νησιά της Κύθνου, της Κέας, και της Σερίφου προς της Σύρο…

Το Λιμενικό ταμείο δεν έχει ενημερώσει ακόμα και για το αποθεματικό που υπάρχει κι αυτό είναι κάτι που θα επιμείνουμε να γίνει άμεσα. “Για ποιες λειτουργικές δαπάνες μιλάμε στη Σέριφο αφού σχεδόν όλα τα έργα γίνονται στη Σύρο…” Η Σέριφος αλλά και τα άλλα 2 μικρά νησιά έχουν φανερά αδικηθεί, το αντιλαμβάνεται πανεύκολα κάποιος βλέποντας τον πίνακα εσόδων και εξόδων, ακόμη κι αν δεν ξέρει από οικονομικά. Θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία και να μη γίνεται λόγος για λειτουργικές δαπάνες από το Λιμενικό Ταμείο γιατί αυτό είναι αστείο.


 Γιατί για ποιες λειτουργικές δαπάνες μιλάμε στη Σέριφο αφού σχεδόν όλα τα έργα γίνονται στη Σύρο;; 

 “Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πολιτική επιρροή…” Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πολιτική επιρροή στο Λιμενικό Δημοτικό Ταμείο της Σύρου, χωρίς να θέλω να φωτογραφίσω κάποιον, είναι ολοφάνερο σε όλους






”Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κανδιώ Μαραγκού“

Λαϊκισμός από τον αντιδήμαρχο Σερίφου, που μόνο καλό δεν κάνει” 

 Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μαραγκού με τη σειρά της, απάντησε με επιστολή στην επιστολή του κ. Λιβάνιου, αναφέροντας πως θεωρεί επιεικώς απαράδεκτα τα όσα σημειώθηκαν από τον αντιδήμαρχο οικονομικών της Σερίφου και κάνοντας λόγο για λαϊκισμό από την πλευρά του Δήμου. “Οσα γράφτηκαν είναι παραπλανητικά..” 

 “Τέτοια γεγονότα χαλούν την ησυχία των νησιών κάτι που μόνο κακό μας κάνει. Τα όσα γράφτηκαν είναι παραπλανητικά, εφόσον η διαφωνία μας είναι τα λειτουργικά έξοδα που πρέπει να επιμερίζονται ισομερώς. 

Ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης στηρίζει το Λιμενικό Ταμείο και κανείς δε βγαίνει κερδισμένος από όλο αυτό. Είναι μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που ευχόμαστε να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό”, αυτά ήταν τα λόγια της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, λίγα λεπτά πριν. 


 Στο θέμα θα υπάρξουν εξελίξεις αφού όπως φαίνεται από τις προθέσεις του Δήμου Σερίφου , που “αισθάνεται αδικημένος” από το Λιμενικό Ταμείο, δε θα σταματήσει εδώ!! 

Πηγή :  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...