8 Μαΐ 2024

Άρχισαν τα πολεοδομικά και άλλα «όργανα» στην Μύκονο


Η είδηση – από την Lifo – έσκασε σαν βόμβα χθες, Τρίτη του Πάσχα. Το Principote ξανάρχισε να λειτουργεί στον Πάνορμο Μυκόνου με μία απλή γνωστοποίηση στον ΕΟΤ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Βερώνη, είχε επιχειρήσει πρόσφατα –μία φορά είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι– να ζητήσει από τον δήμο μετά την «τακτοποίηση των πολεοδομικών παραβάσεων» να ξαναδώσει άδεια λειτουργίας στην επιχείρηση. Είναι γεγονός ότι πολύ μεγάλο μέρος των αυθαίρετων εγκαταστάσεων του Principote είχε αποξηλωθεί πέρυσι το καλοκαίρι και έως το φθινόπωρο είχε αποξηλωθεί και το υπόλοιπο. Αυτό είχε συμβεί μετά από μία περιπετειώδη διαδικασία αυτοψίας – οι ιδιώτες ελεγκτές δεν είχαν κάνει τη δουλειά τους και είχε αναγκασθεί να επέμβει ο εισαγγελέας εφετών Σύρου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Όμως παρέμενε σφραγισμένο με τσιμέντο ένα σημαντικό μέρος του εδάφους γύρω από την παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Βιώσιμων Κυκλάδων», δόθηκαν άδειες λειτουργίας σε παρακείμενα καταλύματα και στη συνέχεια το τμήμα του ΕΟΤ έλαβε γνωστοποίηση από την εταιρεία Πάνορμος ΙΚΕ.

Διαβάστε εδω την συνέχεια 

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/05/08/archisan-ta-poleodomika-kai-alla-organa-stin-mykono/

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...