23 Μαΐ 2024

Σύρος Ναι μεν, αλλά…


Ναι μεν, η Σύρος «βούλιαξε» από επισκέπτες τις ημέρες του Πάσχα και τα μαγαζιά, σε γενικές γραμμές, κινήθηκαν ικανοποιητικά, αλλά προέκυψαν και κάποια «αλλά», τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αν φυσικά θέλουμε οι εκάστοτε επισκέπτες μας να γίνονται πρεσβευτές του νησιού μας ή αν θέλουμε πραγματικά επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τρία είναι τα σημεία αναφοράς, στα οποία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

Το πρώτο είναι το κυκλοφοριακό, με τον εφιάλτη (χρόνια τώρα) να επιστρέφει δριμύτερος κάθε φορά, είτε πρόκειται για Πάσχα είτε πρόκειται για θερινή περίοδο, εφιάλτης που καμία δημοτική αρχή, εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια, δεν κατάφερε να απομακρύνει, παρά τις όποιες ενέργειες, όπως η δρομολόγηση δωρεάν συγκοινωνίας και αύξησης των χώρων στάθμευσης. Δεν είναι, όμως, δυνατόν ο επισκέπτης που φεύγει από τον κυκλοφοριακό χαμό της Αθήνας, να τον βρίσκει μπροστά του και στη Σύρο. Αφού η τοποθέτηση φαναριών δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο της, η μοναδική λύση είναι καλύτερη τροχονόμηση, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό με τις υπάρχουσες συνθήκες υποστελέχωσης στον τομέα αυτόν.

Το δεύτερο είναι η εξυπηρέτηση πελατών και οι τιμές. Ακούστηκαν παράπονα για καθυστέρηση εξυπηρέτησης, όπως λ.χ πάνω από μισή ώρα (ή και 45 λεπτά) παραμονή για σερβίρισμα, όπως και για «τσιμπημένες» τιμές στα είδη εστίασης. Σίγουρα το κόστος αγοράς τροφίμων -σε σχέση με το παρελθόν- είναι και αυτό «τσιμπημένο», αλλά επισκέπτες μας είπαν πως είδαν αισθητές διαφορές μεταξύ καταστημάτων, αλλά και καταλυμάτων.

Το τρίτο είναι η δρομολόγηση πλοίων. Ουκ ολίγες οι περιπτώσεις  ακύρωσης δωματίων σε ξενοδοχειακές μονάδες ή καταλύματα, με το αιτιολογικό πως «δεν υπήρχαν εισιτήρια», είτε για να έλθει κάποιος είτε για να φύγει, όταν σε άλλα γειτονικά μας νησιά τα πλοία περίμεναν στη σειρά για να μπούνε στα λιμάνια.

Είπαμε, οι παρατηρήσεις που μας μεταφέρθηκαν έχουν ως κεντρικό σημείο αναφοράς αυτό στο οποίο αναφερθήκαμε, δηλαδή ο επισκέπτης να φεύγει ευχαριστημένος και να γίνεται ο εν δυνάμει πρεσβευτής μας.

Να επισημανθεί πως ακόμη και οι παραπονούμενοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν τόσο την ευγένεια των κατοίκων της Σύρου όσο και την σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά της, με «βασίλισσα» φυσικά την Ερμούπολη.Ναι μεν, αλλά… πρέπει να περιορίσουμε αυτό το «αλλά», μέχρι να το εξαλείψουμε, αν θέλουμε να βλέπουμε καθαρά το τουριστικό μας μέλλον, χωρίς παρωπίδες και εθελοτύφλωση.
Πηγή : https://www.logotypos.gr/


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...