27 Μαΐ 2024

Σαντορίνη-Χ. Στυλιανίδης: “Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. H απόφαση δίνει κατευθύνσεις, τα μέτρα εξειδικεύονται από τους τοπικούς άρχοντες”video


Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν δήλωσε  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης  που βρίσκεται  στη Σαντορίνη με εντολή του Πρωθυπουργού μετά την έκδοση της Διυπουργικής απόφασης  “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς”.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με το σύνολο των φορέων όπου άκουσε τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες τους για την απόφαση που έχει ληφθεί και έχει ήδη στα χέρια του τα υπομνήματα τους σχετικά με τα νέα μέτρα και τα μείζονα ζητήματα του νησιού που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης που αφορούν τις υποδομές και την δόμηση.Ο Χρήστος Στυλιανίδης  σε δηλώσεις του ανέφερε πως έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και οφείλουμε όλοι να βρούμε κοινές λύσεις στη βάση της σύγκλισης των συμφερόντων με ένα μοναδικό στόχο το καλό της Σαντορίνης και το καλό του ελληνικού τουρισμού.“Μαγικές λύσεις δεν έχουμε”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χ.Στυλιανίδης,  “οι λύσεις με την βοήθεια του κράτους θα βρεθούν εδώ στη Σαντορίνη. Οι άνθρωποι που ξέρουν τις λύσεις είναι εδώ γιατί ξέρουν την καθημερινότητα και για τις μεταβατικές και για τις στρατηγικές λύσεις της αειφορίας της Σαντορίνης”. …”Ο επιστημονικός σύμβουλος του κράτους είναι ο ΟΑΣΠ” ανέφερε ο υπουργός και με βάση τις  αυτοψίες του η διυπουργική κατέληξε στην λήψη της απόφασης. ” Ένα πράγμα είναι τα επιστημονικά δεδομένα και άλλο πράγμα είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε μεταβατικές λύσεις” ανέφερε. “Η διυπουργική επιτροπή δίνει κατευθύνσεις και εξειδικεύονται τα μέτρα από τους τοπικούς άρχοντες” . “Αν κάτι δεν “δουλεύει” ο τοπικός άρχοντας θα ζητήσει να γίνουν αλλαγές ή τροποποιήσεις”. ” Δεν υπάρχουν αποφάσεις δεδομένες” ανέφερε.

“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε λύσεις που αφορούν το νησί μας, ανέφερε ο Δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος  εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επανασύσταση της διυπουργικής επιτροπής για τα  θέματα που αφορούν το νησί της Σαντορίνης.” Δεν πρέπει να δαιμονοποιήσουμε τα μέτρα ούτε να τα υποτιμήσουμε” , ανέφερε,  θα προτείνουμε  τροποποιήσεις  ώστε να γίνει λειτουργική η απόφαση για την Σαντορίνη.

Πηγή: santorinimagazine.gr/Χαρά Καπότου



to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...