20 Ιουν 2024

Περιβαλλοντικές μελέτες στο στόχαστρο


Οι κυνηγοί έκαναν αισθητή την παρουσία στην εκδήλωση ενημέρωσης στη Νάξο για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές Natura που περιλαμβάνουν σημαντικό μέρος των Κυκλάδων. 

Σε σημείο βρασμού, αντανακλώντας τις εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που καταγράφηκαν χθες στη Νάξο, βρέθηκε η αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Ο λόγος ήταν η ενημέρωση για τη δημόσια διαβούλευση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) για την Ομάδα 8β περιοχών Δικτύου Natura 2000. Η συγκεκριμένη ομάδα περιλαμβάνει τις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου, Θήρας, Νάξου, Πάρου, Καρπάθου, Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μήλου και Νήσων Αττικής. 

Από νωρίς, ομάδα κατοίκων της Νάξου είχε έρθει, κάποιοι με τυπωμένα χαρτιά στο χέρι, για να υπερασπιστούν, όχι τις περιοχές Natura, αλλά το κυνήγι. Η συζήτηση είχε ήδη ανάψει έξω από το δημαρχείο, πριν από την επίσημη ενημέρωση. Ο Τάσος Δημαλέξης, συντονιστής της ομάδας μελέτης ΕΠΜ για τις περιοχές Natura, είχε περικυκλωθεί από πολίτες που φωνασκούσαν.Μέσα στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου, προξένησε εντύπωση ότι δεν υπήρχε κανείς για να καλωσορίσει την ομάδα μελετητών στο νησί και να τους προλογίσει. Η πρώτη σειρά καθισμάτων ήταν άδεια, με την εξαίρεση του Λεονάρδου Χατζηανδρέου της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Αρκετά αργότερα, έκαναν την εμφάνιση τους οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Πολιτισμού, Πολιτικής Προστασίας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Κανείς τους δεν έθεσε κάποιο ερώτημα ή ζήτησε να τοποθετηθεί για κάποιο θέμα σχετικό με τη διαβούλευση. Η υπόσχεση ωστόσο του Αντιδημάρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά ήταν πως το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο 

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/06/14/perivallontikes-meletes-sto-stochastro/
Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...