5 Ιουν 2024

Κτηνίατροι σε δράση = Λιγότερες γάτες στη Σέριφο

Σύμφωνα με το Ms. Marci Retires In GreeceJune 3, 2024
Γάτες, γάτες αλλά λιγότερες γάτες! Οι προσπάθειες για στείρωση γατών στη Σέριφο αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικές χάρη στην ομάδα Vets in Action και τους τοπικούς εθελοντές.

Έχω περάσει αμέτρητους καλοκαιρινούς μήνες στη Σέριφο βοηθώντας τις μαμάδες γάτες να μεγαλώσουν τα γατάκια τους. Φαινόταν ότι υπήρχαν τρεις ή τέσσερις γέννες από τέσσερα έως πέντε γατάκια κάθε καλοκαίρι ακριβώς στην περιοχή μου. Προσπάθησα να βεβαιωθώ ότι οι μαμάδες τρέφονταν καλά και είχαν όλα όσα χρειάζονταν για να θηλάσουν τα μωρά τους.


Έπρεπε να φύγω στα μέσα του καλοκαιριού για να επιστρέψω στη δουλειά με άγνωστη τη μοίρα των μαμάδων και των γατών μέχρι που επέστρεψα τον χειμώνα. Δυστυχώς, πολλά από τα γατάκια πέθαναν από προβλήματα υγείας ή από ασιτία, όταν η τροφή έγινε σπάνια μετά την αποχώρηση του καλοκαιρινού πλήθους που ήταν φιλικό προς τις γάτες.

Κτηνίατροι σε δράση = Λιγότερες γάτες στη Σέριφο
Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω ότι τα τελευταία καλοκαίρια, υπήρξαν πολύ λίγα νέα γατάκια σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, πέρυσι, η μόνη γέννα που γεννήθηκε εδώ ήταν από μια γάτα φάρμας για να φέρει τα γατάκια της στο χωριό για φαγητό.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην ομάδα A-MAZ-ING από τους Vets in Action (διαβάστε περισσότερα για τη δουλειά τους στη Σέριφο εδώ), η οποία επισκέφτηκε ξανά από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2024 για να στειρώσει γάτες του νησιού (και να φροντίσει ορισμένα ζητήματα υγείας των γατών αν είχαν χρόνο). 


Η Μαρία (εξαιρετική παγίδευτρια  γατών) και ο Αλέξης (κύριος παγιδευτής γατών) μας βοήθησαν να πιάσουμε 113 γάτες. Οι κτηνίατροι Κωνσταντίνος και Στογιάν έκαναν τις χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ο Κυριάκος φρόντισε να οργανωθούν και να τεκμηριωθούν τα χειρουργεία. Η Ζωή, πρόεδρος του Vets in Action στην Ελλάδα, συνεργάζεται στενά με το Δημαρχείο και τους εθελοντές για να διασφαλίσει ότι η ανθρώπινη μεταχείριση των γατών θα συνεχιστεί όλο το χρόνο.
 


Φυσικά, χρειάζεται ένα χωριό και να υπάρχουν αρκετοί ντόπιοι εθελοντές που θα βοηθούν όλο το χρόνο και ειδικά κατά τη διάρκεια των Vets in Action (περισσότερα για τους Vets in Action γενικά εδώ). Χωρίς ντόπιους εθελοντές και την υποστήριξη του Δημαρχείου, σίγουρα θα είχαμε κατακλυσθεί από γάτες 
ΥΓ
 Ειχαμε και καταγγελίες αλλά και βοήθειες 
https://ecoserifos.gr/2024/04/14/save-serifos-adespota-140424/ολα πρέπει να καταγραφούν με βασει την προσφορά και την αγάπη για τα ζώα αλλα και τις προθέσεις που πιστευω ότι και οι καταγγέλοντες αλλα και ο Δήμος αγαπούν τα ζωάκια 
Πηγή : https://mmretiresingreece.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...