2 Ιουν 2024

H Ανδρομέδα Σύλλογος Γυναικών Σερίφου « Παράδοση, μια διαχρονική αξία» για τον πολιτισμό του νησιού video

Απο την χθεσινή εκδήλωση της Ανδρομέδας στο θεατράκι της Κάτω Χώρας μια εξαιρετική βραδυά για μικρούς και μεγάλους 
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Σερίφου Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ιδρύθηκε το 2010. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται σε 50 άτομα και χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων .


Ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, με την λήξη των μαθημάτων του χορευτικού διοργανώνει κάθε χρόνο παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
Επίσης σαν χορευτικό τμήμα συμμετέχει σαν προσκεκλημένοι και σε εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων εκτός Σερίφου.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν γερά στηρίγματα της ελληνικής παράδοσης. Γιατί διατηρούν και προβάλλουν το λαϊκό μας πολιτισμό αλλά και το μεταβάλουν από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό. Με τις εκδηλώσεις τους κάνουν πιο σαφείς τις ιδέες που αποκρυσταλλώνουν την ελληνική κουλτούρα αλλά και σταθεροποιούν τις πανανθρώπινες αξίες. 

Ένας άλλος θεσμός που συμβάλλει στη γνώση του παρελθόντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης αλλά και την ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης και κρίσης είναι τα μουσεία. Αυτά είναι τα θησαυροφυλάκια του παρελθόντος, όπου προβάλλεται η πορεία ενός τόπου. 


Ο Δήμος με ευαισθητοποίηση πρέπει να στηρίξει οικονομικά και ηθικά όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβίωση των παραδοσιακών αξιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να αξιοποιήσει το δυναμικό του λαϊκού μας πολιτισμού δημιουργώντας πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, όπου θα εκφράζονται όλες οι μορφές του.

 

Το σχολείο μπορεί να βοηθήσει το νέο να αποκτήσει βιωματική σχέση με την εθνική μας κληρονομιά. Αλλά και η οικογένεια πρέπει να προτρέπει τα παιδιά να συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Τέλος δεν είναι λίγα τα άτομα που με τον προσωπικό τους μόχθο, την αγάπη τους και το μεράκι τους προσφέρουν τις ιδέες τους και την ψυχή τους στην υπόθεση του λαϊκού πολιτισμού. 


Ελπίζουμε ότι με την ατομική και συλλογική προσπάθεια θα μεταδώσουμε και στις επόμενες γενιές όσα δημιούργησαν οι πρόγονοί μας. Γιατί πιστεύουμε ότι παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, αλλά πηγή γνώσεων, αρχών και αξιών από το παρελθόν για μια σωστή πορεία στο μέλλον 

Πηγή : 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...