25 Δεκ 2014

Επίσχεση εργασίας στο «Άγιος Γεώργιος» - Χωρίς μισθό και Δώρο Χριστουγέννων οι ναυτικοί.

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε το πλήρωμα του καταστρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «Άγιος Γεώργιος» από σήμερα 22/12/2014, με σκοπό τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους μισθών που ανέρχονται στους έως και 6 μήνες. Στα 20 άτομα που υπογράφουν την επίσχεση μέσω της ΠΕΝΕΝ από το πλοίο «Άγιος Γεώργιος» το οφειλόμενο ποσόν ανέρχεται στα 250.000 ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα στο πλοίο για την συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος δεν παρέχεται τροφοδοσία. Επιπλέον, η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει καταβάλει ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.
Σε παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογεώργου, τόσο στις υπηρεσίες του ΥΝΑ όσο και στον πλοιοκτήτη του πλοίου, επισημάνθηκαν οι σοβαρές ευθύνες τους για το γεγονός ότι έως και τώρα παρά τις επανειλημμένες μας παρεμβάσεις δεν έχουν πράξει τα δέοντα που αφορούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών για την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών του συνόλου του πληρώματος.
«Παίρνοντας υπόψη ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί επανειλημμένα για την καταβολή των μισθών χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις της αλλά και το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές του ΥΝΑ κατά τρόπο απαράδεκτο αδρανούν και αδιαφορούν για την καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας και της ΣΣΕ, γίνεται φανερό ότι τόσο η ΠΕΝΕΝ όσο και το πλήρωμα θα αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ναυτεργατών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί «για άλλη μια φορά τον ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτη και την ιεραρχία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του ΥΝΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το σοβαρότατο κρούσμα της ουσιαστικής εγκατάλειψης που έχει βρεθεί εδώ και μήνες το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “Άγιος Γεώργιος”» και επίσης «τις εισαγγελικές Αρχές να επέμβουν και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τον νόμο που με ωμό τρόπο παραβιάζεται με ευθύνη της πλοιοκτησίας και των εποπτικών αρχών του ΥΝΑ».
«Η ηγεσία της ΠΝΟ θα αντιληφθεί άραγε τον ρόλο της ή θα συνεχίσει να βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο;», αναρωτιέται η ΠΕΝΕΝ και συμπληρώνει: «Σε κάθε περίπτωση συνιστά ντροπή και αίσχος η στάση όλων των παραπάνω φορέων για το φαινόμενο εγκατάλειψης των Ναυτικών του Ε/Γ-Ο/Γ “Άγιος Γεώργιος” μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά και κάτω από τα γραφεία της ΠΝΟ».
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...