14 Ιουν 2023

Reimagine Tourism in Greece: «Απαιτείται συνεργασία μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων για έναν βιώσιμο τουρισμό»


Μέχρι το 2050 ο παγκόσμιος τουρισμός θα έχει αυξημένες ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας κατά 154%, τόνισε ο Στέφανος Παπανίκος εκ μέρους της Deloitte.

Μια νέα έκθεση για τις βιώσιμες πρακτικές του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα παρουσίασε εκ μέρους της Deloitte ο Στέφανος Παπανίκος. Η έκθεση διεξήχθη σε συνεργασία με τον INSETE, στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. 

 Ο Στ. Παπανίκος σημείωσε ότι μέχρι το 2050 ο παγκόσμιος τουρισμός θα έχει αυξημένες ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας κατά 154%, και κατά 152% στη χρήση νερού.Οπως τόνισε, και στην Ελλάδα οι ανάγκες για ενέργεια αυξάνονται αλματωδώς, οπότε η χώρα μας θα πρέπει να κάνει γρήγορα και συγκεκριμένα βήματα προς έναν βιώσιμο τουρισμό.

 Από την έρευνα που διεξήχθη προέκυψε πως «οι επιχειρήσεις, παρότι θέλουν να επενδύσουν στη βιωσιμότητα, αδυνατούν να το κάνουν καθώς δεν συμπράττουν και δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος, ενώ δεν μετρούν δείκτες βιωσιμότητας επειδή δεν ξέρουν τον τρόπο».

Ακόμη, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για τις πράσινες πιστοποιήσεις και αναμένουν από την κυβέρνηση φοροαπαλλαγές ή άλλα οικονομικά κίνητρα για να προχωρήσουν σε πράσινες επενδύσεις. 

Παράλληλα, δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό που να ασχολείται με το ESG. Τέλος, ο κ. Παπανίκος είπε πως «απαιτείται συνεργασία μεταξύ των φορέων και των επιχειρήσεων για να γίνουν κομβικά βήματα προς έναν βιώσιμο τουρισμό». 

Πηγή : https://www.kathimerini.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...