11 Ιουλ 2023

«Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας »Οι Προγραμματικές μας Θέσεις για την Οικονομία και τον Πρωτογενή Τομέα στο Νησί μας


Οι Προγραμματικές μας Θέσεις για την Οικονομία και τον Πρωτογενή Τομέα στο Νησί μας
* Καταγραφή στον ισολογισμό της αξίας των γηπέδων και οικοπέδων του με βάση την αντικειμενική αξία του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ ώστε να απεικονίζεται ορθά η περιουσία του και να μην καταγράφεται ως παρατήρηση των ορκωτών.
* Αναλυτική καταγραφή των αποθεμάτων των αναλώσιμων υλικών του Δήμου με φυσική απογραφή σύμφωνα με τις διατάξεις 2224 του Π.Δ 315/1999.
* Πλήρης έλεγχος όλων των διαγραφών απαιτήσεων του Δήμου με εξάντληση της δυνατότητας εισπράξεων.
* Πλήρης καταγραφή των δαπανών και των εσόδων του Δήμου αξιολόγηση με την μέθοδο κόστους οφέλους ώστε να προκύπτει αξιόλογο αποτέλεσμα τον Δημότη. Ο προϋπολογισμός θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες κάθε περιοχής του νησιού μας ώστε να καταρτιστεί δίκαια και να διαμορφωθεί το τεχνικό πρόγραμμα.
* Ενημέρωση των δημοτών για την πορεία των οικονομικών και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου ανά εξάμηνο δύο φορές, μία στην Σέριφο και μία στην Αθήνα σε χρόνους και χώρους που θα ανακοινώνονται ένα μήνα πριν.
* Τακτική ενημέρωση σε κοινοτικά προγράμματα για Ιδιωτικές επενδύσεις και επιδοτήσεις καθώς και σε θέματα που αφορούν νομικό πλαίσιο για άδειες λειτουργίας και ανάπτυξης των συλλογικών δομών.
* Την αξιοποίηση όλων των δημοσίων κτηρίων του Δήμου ώστε να γίνουν λειτουργικά και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την λύση στεγαστικών αναγκών, ιατρών και εκπαιδευτικών που έρχονται στο νησί μας.
* Στον πρωτογενή τομέα εφαρμογή ενός ορθολογικού συστήματος βόσκησης (μετά από σύνταξη ειδικής μελέτης βοϊσκοϊκανότητας) με ευθύνη του Δήμου που είναι και ο Διαχειριστής των Δημοτικών βοσκοτόπων.
* Εφαρμογή προγράμματος αξιοποίησης – Ανάδειξης αναβαθμίδων.
* Εκπαίδευση των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ ώστε να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν τις νέες τεχνικές που δεν εφαρμόζονται στο νησί μας.
Για την «ΣΕΡΙΦΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Ο Επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος
Γκιολές Δημήτριος
Οικονομολόγος- Λογιστής- Φοροτεχνικός Α Τάξης
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΣΕΡΙΦΟΣ στο φύλλο 567 στο τεύχος Μαΐου - Ιουνίου
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...