3 Νοε 2021

«Το χνάρι που δεν έσβησε»

φωτο Nikos Kokolakis

Κηδευτηκε χθές ο 34χρονος Σερφιώτης Καπετάνιος  Γιώργος Κυρίτσης στο Γ Νεκροταφείο στην Αθήνα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με στενούς συγγενεις η αιτία ήταν ανευρυσμα Ειναι βαρύ το πένθος της οικογένειας και αυτό πρέπει να το κοινωνήσουμε με αγάπη και παρηγοριά 

. Ενα πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για τον άνθρωπο, αλλά για συγκεκριμένες κοινωνίες. Και σίγουρα διαφορετικά βλέπουν την αγάπη τα διάφορα κοινωνικά στρώματα. Ο έρωτας υπάρχει παντού, αλλά η αγάπη είναι κοινωνικό λουλούδι και οι κοινωνικές συνθήκες την κάνουν διαφορετική

.Μια ανώδυνη ζωή μέσα σε διαρκή ευτυχία δεν θα είναι πια ανθρώπινη ζωή. Η ζωή , η οποία διώκει και αποπέμπει την αρνητικότητάς της, ακυρώνεται. Ο θάνατος και ο πόνος πάνε μαζί. 

Στον πόνο προεικάζεται ο θάνατος. Όποιος θέλει να εξαλείψει τον πόνο πρέπει να καταργήσει και τον θάνατο. Όμως, η ζωή χωρίς θάνατο και πόνο δεν είναι ανθρώπινη, είναι απέθαντη ζωή. Ο άνθρωπος καταργείται για να επιβιώσει. 

 Μπορεί να επιτύχει την αθανασία , αλλά με κόστος τη ζωή…Την μοίρα κάθε ζωντανού οργανισμού. Να ζήσει, να καλοπεράσει και να μην πεθάνει γρήγορα. Ούτε μοναχός. Να μην ζήσει την εγκατάλειψη. Να μνημονεύεται με αγάπη. Και ίσως, να φτιάξει διαδόχους. Μιμητές όχι. Η συνέχεια είναι το σπουδαίο. Η υγιής συνέχεια. 
Καλό ταξίδι καπετάν Γιώργη Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια απο τα βάθη της καρδιάς μου θα είσαι πάντα για μας  «Το χνάρι που δεν έσβησε»

 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...