26 Αυγ 2013

ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗς ΚΛΕΩΠΑς

Πως θα καταλάβετε ότι έχετε μία σοβαρή και επιτυχημένη σχέση.
( Χρονοκλαψογράφημα )

Πολλοί από εσάς αναρωτιέστε αν η σχέση σας είναι επιτυχημένη και σοβαρή, αλλά ακόμα ποιο πολύ σας απασχολεί το ερώτημα : να παντρευτώ η όχι. Ε λοιπόν φίλοι μου τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. 

Παρακάτω, θα βρείτε περιστατικά και γεγονότα που θα σας λύσουν τις απορίες σας και που θα σας οδηγήσουν με ασφάλεια στην σωστή απόφαση.
Γνωρίσατε μία κοπέλα που σας εντυπωσίασε και που δέχθηκε να την επισκεφτείτε στο σπίτι της που από σύμπτωση είναι 250χλμ. μακριά από το δικό σας.

 Είναι χειμώνας, κάνει κρύο και χιονίζει. Εσείς δεν λογαριάζεται τίποτα προκειμένου να συναντηθείτε μαζί της. Μετά από πολύ κόπο και χρόνο, επιτέλους φτάνετε. Σας περιμένει με χαμόγελο και μετά τα 10 πρώτα λεπτά σας λέει.

 Πρέπει να βγω για λίγο. Έχω ραντεβού με κάτι φίλους για καφέ. Περίμενε με θα γυρίσω. Εσείς το θεωρείται απολύτως φυσιολογικό και μένετε για 2 ώρες μόνος περιμένοντας, για να σας πληροφορήσει, αφού επιστρέψει, ότι έκανε μία καλή γνωριμία με ένα γιατρό που έχει και κόκκινη Άλφα Ρωμαίο. ( όχι κανένα Φιατάκι ). Η χαρά σας είναι απερίγραπτη. 

Λέτε μπράβο και επειδή είναι και αργά και είστε και  ψόφιος, σας παίρνει ο ύπνος. Με το ξημέρωμα επιστρέφεται στη βάση σας + 250χλμ.

Περνάει ο καιρός και αποφασίζεται να κάνετε μία δεύτερη επίσκεψη, όχι όμως για μία μέρα, αλλά για μία εβδομάδα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, έχετε κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Γερμανία και με τα πενιχρά σας οικονομικά, αγοράζεται ένα μικρό κόσμημα από το αεροπλάνο. Πρώτη, δεύτερη, Τρίτη μέρα, όλα καλά. Παράδεισος. 

Ημέρα τέταρτη.

 Σας λέει. Αισθάνομαι φιλοξενούμενη στο σπίτι μου. Εσείς, σαν άνθρωπος με ανοικτό μυαλό και μοντέρνες αντιλήψεις, κατανοείτε το απολύτως φυσιολογικό του πράγματος και την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια, όπως η ευγένεια επιτάσσει.
Ο καιρός περνάει και αυτό το ταξιδάκι 250+250χλμ. επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, όχι όμως για πολυήμερες παραμονές. Είπαμε. 

Πάνω από όλα η ευγένεια. Μη καταχραστείτε και την φιλοξενία του άλλου. Εξ άλλου η δουλειά σας είναι μάλλον περιστασιακή και αβέβαιη και η ωραία σας, σας έχει επισημάνει πως θέλει άντρα με λεφτά.
Εσείς, σαν όλους τους πολύ μάγκες και τους γαμώ τους άντρες, την έχετε δαγκώσει για καλά τη λαμαρίνα. Τόσο καλά, που όταν κυκλοφορείτε στο δρόμο, είσαστε πάντα 3 μέτρα πίσω, μη τυχόν και σας δει κανένα μάτι και το πει στη μαμά η την αδερφή. 

Την αδερφή, η οποία αποφασίζει να σας γνωρίσει και να σας ψιθυρίσει και δύο φωνήεντα στο αυτί. Το ραντεβού ορίζεται στο σπίτι της ωραίας ( σε παρακαλώ, κάντο για μένα, σου λέει το πρόσωπο ) και με το που μπαίνετε μέσα, τρώτε το ξύλο της αρκούδας από την αδερφή που είναι και μικρότερη στην ηλικία από την ωραία. Δεν αντιδράτε γιατί είπαμε. Είστε άτομο με κατανόηση και καλούς τρόπους. 

Ανοίγετε την πόρτα, η ωραία τρέχει ξοπίσω και η αδερφή φωνάζει αστυνομία – αστυνομία, έτσι χωρίς λόγο. Εξ άλλου, έξω από το σπίτι, υπάρχει και ο απαραίτητος συγγενής- μπράβος, που κάνει όμως το κορόιδο.
Πάει και αυτό. ( να κρατάτε σημειώσεις μη μπερδευτείτε σας παρακαλώ ) τα πράγματα είναι σοβαρά και η απόφαση που θα πάρετε μετά από την ανάγνωση, ακόμα σοβαρότερη.
Η ωραία θέλει ταξιδάκι στο εξωτερικό. Στη Βενετία παρακαλώ. 

Εσείς δεν έχετε μία κατά το κοινώς λεγόμενο. Αλλά επειδή δεν είστε αρ@#$%α μάγκας αλλά μάγκας με αρ@#$%α καταχράστε 100000δρχ. και το ταξίδι πραγματοποιείται. Με το που φτάνει το καράβι στην Αγκόνα και επειδή δεν έχετε φροντίσει να υπάρχει αυτοκίνητο ( το δικό σας το αφήσατε στην Πάτρα ) , η ως άνω ωραία, σας τραβάει έναν εξάψαλμο. Σσσσσσσσσσσς. Σιωπή είπαμε. Είστε ανώτερο άτομο.
Οι μήνες περνούν, τα χρόνια περνούν, η αντιμετώπιση σας εκ μέρους του σπλάχνου, εξακολουθεί να είναι στα πολύ υψηλά επίπεδα που θα έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα και ξαφνικά η δουλειά σας, σας καλεί να εργαστείτε σε ένα νησί του Ιονίου.

Τύχη καλή, τύχη μεγάλη και η ζωή σας παίρνει άλλο δρόμο. Η δουλειά καλή, τα λεφτά καλά, το πρόσωπο πηγαινοέρχεται μόνη αλλά και με φίλες και η ευτυχία ( όχι η μάνα μιας γειτόνισσας ) αλλά η πραγματική ευτυχία, σας κτυπά τη πόρτα. Ε , διάολε. Πρέπει να ανταποδώσετε. Πρέπει να κάνετε το καλύτερο για την ωραία. 

Και το κάνετε. Την πηγαίνετε στα καλύτερα μαγαζιά, κλείνετε το καλύτερο μπαρ για πάρτη της Prive , την έχετε στα όπα όπα. Το πρόσωπο περνάει καλά, μέχρι τη στιγμή που το πάτε σε μία καταπληκτική παραλία για να δείτε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Ποτά ,παγάκια, κασέτα εξ επί τούτου γραμμένη να παίζει στο αυτοκίνητο και το φεγγαράκι φάτσα τεράστιο, απέναντι σας να σας γελάει με χαρά. 5 λεπτά 10 λεπτά της ώρας περνούν και σας λέει.

 Πάμε να φύγουμε. Βαρέθηκα και νύσταξα. Εσείς, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος και την ένταση του έρωτα και της αγάπης, που εκπέμπει το άτομο, υπακούετε αμέσως. Το καημένο νύσταξε. Τι να κάνει. 

Η ζωή όμως συνεχίζεται. Εσείς αλλού, η ωραία αλλού. Υπάρχει όμως η τεχνολογία. ( ειδική σημείωση περί τεχνολογίας κρατήστε. Θα την συναντήσετε πάρα κάτω ) Το τηλέφωνο. Έχετε την απίστευτη και απάνθρωπη απαίτηση το πρωί, πριν πάει το πρόσωπο στην δουλειά, να του λέτε καλημέρα και το βράδυ πριν κοιμηθεί να του λέτε καληνύχτα. 

Και επειδή αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από φυσιολογικούς ανθρώπους, σας τραβάει άλλον ένα εξάψαλμο. Κατανοώντας το μέγεθος της ενόχλησης που προκαλείται, δεν το ξανακάνετε. Διαφορετικά, τι σκατά ανώτερος άνθρωπος είστε. Εσείς βέβαια, απαντάτε πάντα στο τηλέφωνο, ότι ώρα και να είναι.

 Εξ άλλου, το πρόσωπο, νοιώθει την ανάγκη να σας διηγηθεί, ότι συμβαίνει στη ζωή του, να σας πει για τα προβλήματα με τη δουλειά του και το σπίτι του, να σας ζητήσει τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας, αλλά και να σας περιγράψει με περηφάνια, τις επιτυχίες που είχε με το ανδρικό φύλο στα μπαρ. Σε ένα μπαρ ένας τύπος της είπε πόσο πολύ θα ήθελε να την γ@#$%^σει και σε ένα άλλο το ίδιο της είπε και ο μπάρμαν. Είναι να μη χαιρόσαστε με το σουξέ που έχει το κορίτσι σας?
Με αυτά και με αυτά, πέρασε μία δεκαετία.

 Μπαίνουμε λοιπόν στην δεύτερη. Εδώ τα πράγματα είναι ποιο εξελιγμένα. Οι εκδηλώσεις αγάπης, έρωτα και λατρείας όμως παραμένουν οι ίδιες σε ότι αφορά την ωραία. Η δουλειά σας σας φέρνει σε επαφή με αρκετά σημαντικά άτομα. Η ωραία εργάζεται ως απλή υπάλληλος σε μία εταιρεία. Η εταιρεία ανοίγει υποκατάστημα σε άλλο νομό από το νομό που εργάζεται το σπλάχνο. 

Μία χρυσή ευκαιρία να την βοηθήσετε να κάνει καριέρα. Πιστεύετε ότι το αξίζει. Χρησιμοποιείται μία πολύ σημαντική γνωριμία που έχετε κάνει, χωρίς να πείτε τίποτα και ω του θαύματος η προσπάθεια πιάνει τόπο και η μετάθεση πραγματοποιείται και μάλιστα σε θέση υποδιευθυντή. Όχι ότι ακούσατε και κανένα ευχαριστώ. 

Αυτά είναι για τους βλάκες. Το πρόσωπο είναι υπεράνω. Είναι όμως και φοβισμένο λόγω του όγκου και της ευθύνης των νέων καθηκόντων. Το καθησυχάζεται και πέφτετε με τα μούτρα στην ψυχολογική υποστήριξη και στις συμβουλές. Έχετε μεγάλη πείρα από διευθυντικά καθήκοντα και ψυχολογίας αγοράς. 

Έχετε κάνει και σπουδές στο εξωτερικό. Από την αρχή αντιλαμβάνεστε, ότι ο προϊστάμενος της είναι μούτρο και πάει να την μπλέξει. Με μεγάλη προσπάθεια και κόπο ( λόγω του αλλοπρόσαλλου αλλά και κακού χαρακτήρα της εν λόγω ) καταφέρνετε να την πείσετε να κρατήσει στάση ευθύνης και μη συναίνεσης. Αποτέλεσμα. Μετά από λίγο διάστημα, ο προϊστάμενος πάει για φυλακή και η ωραία παίρνει τη θέση του. Περί ευχαριστιών ούτε λόγος. Μη λέμε τα ίδια τώρα.

 Η κοινωνική ζωή συνεχίζεται όπως πάντα. Έξοδοι δώρα, γιορτές. Όπως αρμόζει και πρέπει να συμπεριφέρεστε στο άτομο που αγαπάτε. Γιατί το αγαπάτε το ρημάδι. Το αγαπάτε και είσαστε δίπλα του όσο μπορείτε. Τόσο δίπλα που πάτε και ψευδομάρτυρας σε δικαστήριο για ατύχημα  στο οποίο δεν είσαστε ούτε καν παρόν. 

Και φυσικά η δίκη κερδίζεται. Τα οικονομικά σας πάνε πολύ καλά. Τόσο καλά πάνε και οι δουλειές που σας επιτρέπουν να φιλοξενείτε οποιονδήποτε φίλο η συνεργάτη της ωραίας, προκειμένου να δείχνει σπουδαία και ανώτερη.  Δημόσιες σχέσεις γαρ. Σε αυτά είστε Μαιτρ. Και αυτό περνάει απαρατήρητο.   Δεν πειράζει. Ας πάει και το παλιάμπελο.


Τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ. Η ωραία θέλει γάμο και παιδί. Δικαίως. Αποφασίζεται να πάρετε διαζύγιο ( υπήρξατε παντρεμένος αλλά χωρισμένος ) και συγχρόνως κάνετε 5 προσπάθειες για παιδί. Εξωσωματικές και τα τοιαύτα. 

Παράλληλα, γνωρίζεται την ωραία σε όλη σας την οικογένεια. Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει είπαμε. Και ενώ όλα δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο, ΜΠΑΜ και πέφτει η πρώτη βόμβα. Μεταξύ τέταρτης και πέμπτης προσπάθειας για παιδάκι η ωραία λέει με πάθος. Αν μείνω έγκυος τι να σε κάνω εσένα. ΑΛΛΑ. 

Η υπέρτατη ανωτερότητα που σας διέπει, ( σκατά στα μούτρα σας δηλαδή ) το παραβλέπει σαν να μη ειπώθηκε ποτέ. Στο ενδιάμεσο όλων αυτών αρρωσταίνει και η 96 ετών μητέρα σας. Η ωραία, που σας βλέπει να τραβιέστε πάνω κάτω και προκειμένου να σας βοηθήσει, σας λέει με αγάπη. Δεν την κλείνεις σε ένα γηροκομείο να τελειώνουμε? Σας συγκινεί το ενδιαφέρον αλλά δεν το κάνετε. Τελικά η γιαγιά πεθαίνει. Ο θεός να την συγχωρήσει.

Και μπαίνουμε στην Τρίτη δεκαετία.

Η ωραία παίρνει μετάθεση για αλλού. Χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της που έχει γίνει σπίτι σας. Κεραυνός εν αιθρία. Σας τηλεφωνεί με λυγμούς. Εσείς σαν ανώτερος άνθρωπος όπως είπαμε πως είστε, τρέχετε αμέσως για βοήθεια.  Συμπαράσταση, μετακόμιση , παρουσία δίπλα της, καινούργιο σπιτικό. Ένας χρόνος , δύο χρόνια και πάει λέγοντας. Το καλοκαίρι η δουλειά σας,  σας κρατάει μακριά. ΑΛΛΑ. Να η τεχνολογία που σας έλεγα παραπάνω. Το τηλέφωνο υπάρχει αλλά υπάρχει και το κομπιούτερ. 

Κάνετε δώρο ένα κομπιούτερ στην ωραία και πλέον το Skype μπαίνει στη ζωή σας. Τέλεια. Υπέροχα. Η ωραία προσπαθεί να σας βρει δουλειά στο ίδιο μέρος με εκείνη. Δεν τα καταφέρνει. Δεν πειράζει. Σας αγαπά λέει και όταν φεύγετε σας λέει στο κινητό. Μου λείπεις ήδη. Νοιώθετε μεγάλη στεναχώρια. Η δουλειά σας όμως σας θέλει μακριά. 

Ευτυχώς υπάρχει το Skype. Τι σπουδαία ανακάλυψη.!! Και ενώ όλα κυλούν όπως πάντα, ξαφνικά σας λέει με χαρά. Μην έρθεις να με δεις. Θα εκτεθείς. ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΛΛΟΣ. ( Και τα τέλη κυκλοφορίας? αναρωτιέστε. Ασφάλειες, βενζίνες? ). Εσείς όμως εκεί. Πείσμα. Πηγαίνετε.

 Και ΝΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Το άτιμο το Skype σας αποκαλύπτει πως το μωρό σας , η ωραία, το σπλάχνο σας, τα έχει δώσει ΟΛΑ μέσω Skype στον νέο κυκλοφορητή, που είναι κα αλλοδαπός Ευρωπαίος.  Όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ. Με εικόνα και ήχο. Για την εικόνα και τον ήχο είναι αλήθεια δεν ξέρει ακόμα τίποτα . Εσείς ξέρετε γιατί με το που τον φοβίσατε τον τύπο, χέστηκε επάνω του και τα μαρτύρησε και σας τα έδωσε κιόλας. Αν δεν το έκανε, θα του παίρνατε το σκάλπ. 

 Του το είχατε πει κιόλας. Δεν έχει σημασία αν της αξίζει η όχι της ωραίας. Είναι σύμφωνό με τη δική σας αγωγή και τις δικές σας αξίες να προστατεύετε όποιον πέρασε από τη ζωή σας, που για σας ήταν ότι καλύτερο. Τι  σύμπτωση να είναι και γιατρός. Για Άλφα Ρωμαίο κόκκινη δεν ξέρω να σας πω. Πιθανόν.

Είναι λοιπόν η στιγμή που παύεται να είστε ανώτερος άνθρωπος. Ρίχνεται τα καντήλια σας, τις φάπες σας, και γυρνάτε στο μηδέν. ( όποιος τολμήσει να πει , άργησες θα τον πάρει ο διάολος. Το ξέρω έξυπνε. Το ξέρω.) Μαύρα όλα. Σκατά όλα. Και τσούπ, να και ένας καρκίνος στο έντερο ( ευτυχώς ελαφρύς ) να και ένα έμφραγμα και ένα διπλό μπάι πας.


Κάτω από το βάρος των ασθενειών, η ωραία, βρίσκει την ευκαιρία να εκδηλώσει τον πόνο της , την θλίψη της και την συμπαράσταση της. Ευτυχώς. Να Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ λέτε. Το πρώτο που σας εύχεται, είναι με τις εξής λέξεις. Να πεθάνεις ρε μ@#$%α. Να κόψεις το λαιμό σου. Και το λέει τρεις φορές για να το εμπεδώσετε. Το δεύτερο που κάνει μετά από 9 μήνες που θεωρητικά τα πνεύματα είχαν καταλαγιάσει λίγο, είναι να μην έρθει να σας δει στο νοσοκομείο και ας περνούσε από έξω. Υπάρχει και ένα τρίτο.

 Το τρίτο το καλύτερο που λένε. Παρόλα όσα έχουν διαδραματιστεί όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, και επειδή, όπως είπαμε παραπάνω, είστε άτομο αρχών και καλόκαρδο, προσπαθείτε να εξηγήσετε στην ωραία, πως πρέπει να δει τον εξ Ευρώπης ερχόμενο Άδωνη ( 64 ετών σαν και σας, μπούλης και η ωραία στην αρχή του σιτέματος),  σαν μία καλοκαιρινή περιπέτεια και μόνο. 


Και πως το ενδιαφέρον του περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός της και μόνο σε αυτό και τίποτε άλλο. Και σας σκάει ακόμα μία μπόμπα. Σας λέει με ένταση και απόλυτη αυτοεκτίμηση. Και ΕΣΥ γι αυτό με ήθελες.

 Τώρα λέτε  μέσα σας, ποιόν βρίζει? Έμενα η τον εαυτό της?. Άντε να στηρίξεις οικογένεια σε άτομο που πιστεύει ότι τίποτε άλλο επάνω του δεν έχει αξία. 27 χρόνια αφιερωμένα σε μία τούφα??? Χάος. Άβυσσος.

Ας είναι.


Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να κάνουνε και λάθη. Ίσως και μεγάλα λάθη. Αλλά οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία, ξέρουν και να συγχωρούν.
Αν φίλοι μου τώρα, μετά από όσα είχατε την καλοσύνη να διαβάσετε και που αποτελούν το 30% μόνο μιας ζωής 27 χρόνων δεν καταλάβατε πως είναι μία σοβαρή και επιτυχημένη σχέση, Εεε τότε δεν ξέρετε τι σας γίνεται και ούτε θα το μάθετε ποτέ. Όσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι η χαζοί η…………. μη πω. 

Βουρ λοιπόν για γάμο. Τα κελεπούρια δεν τα βρίσκεις κάθε μέρα.
Προσοχή λοιπόν στους γιατρούς, τις Άλφα Ρωμαίο τα γαλανά μάτια και τους ζυγούς. Αυτοί όλοι ξέρουν. Εσείς δεν ξέρετε. Α! και στο Skype.
Θέλετε να μάθετε??  

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη. Οι πρόγονοι μας έλεγαν <<μηδενι δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις >>. Το πρόσωπο όμως δεν γράφει ποτέ. 27 χρόνια ούτε ένα γράμμα. Τα γράμματα είναι ντοκουμέντα και η ωραία δεν δεσμεύεται ποτέ και για τίποτα. Λέει πάντα τρείς μαγικές λέξεις. Ίσως, μπορεί, θα δούμε. Και σε ακραία περίπτωση το καταπληκτικό , δεν εννοούσα αυτό. Λάθος κατάλαβες. Τα δε λάθη σας, τα όποια λάθη σας, έχουν διαχρονική αξία και ισχύ. Τα δικά της, είναι περσινά ξινά σταφύλια και ας ήταν το πέρσι μόλις ένας δύο μήνες πριν.


Όποιος σαν επικρίνει η σας ονομάσει γκρινιάρη γι αυτά που περιγράφετε, να  ξέρετε πως έχει δίκιο. Αφού μάθατε τι σημαίνει κυκλοφορώ, με κυκλοφορούν, και χρησιμοποιώ τους άλλους, καιρός να διαγράψετε από το μυαλό σας τη λέξη αγνωμοσύνη. Σε σας που είστε ανώτερο άτομο, είναι η επιβεβλημένη συμπεριφορά τρίτων προς το πρόσωπο σας. Ψάξτε στου Μπαμπινιώτη. Κάπου υπάρχει μία λέξη ποιο γνωστή και από την καλημέρα. Νομίζω πως το πρώτο γράμμα είναι Μ.

Περιμένω λοιπόν να βρεθεί μία φανταστική ωραία, να μου απαντήσει.
<<< όλα τα παραπάνω είναι αποκυήματα φαντασίας και καμία σχέση δεν έχουν με καμία πραγματικότητα. Είναι όμως το προοίμιο ενός βιβλίου που πλησιάζει στο τέλος του. Βιβλίου ανάμεσα σε πορνογραφία και αληθινή ζωή και που ελπίζω να εκδοθεί το Γενάρη του 2014 .>>>
P.S.
Αφιερωμένο εξαιρετικά ( σαν τους παλιούς καλούς ραδιοπειρατές ) σε όποιον αναγνωρίσει το πρόσωπό του, μέσα από αυτές τις γραμμές.
Ι. ΚλεώπαΠηγή : 

to synoro blog

2 σχόλια:

  1. Εχω την εντυπωση, οτι ο εν λογω κυριος δεν εμαθε ακομα απο τα παθηματα του και συνεχιζει ακλονητος..τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα..οσο για την εν λογω ωραια..κατι απο βλαχογκομενα πειναλεα...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...