28 Μαΐ 2018

Ανδρομέδα Ευχαριστούμε όλους τους χορευτές που έλαβαν μέρος μικρούς και μεγάλους.

φωτο Ανδρομέδα 
Η όγδοη κατά σειρά παράστασή μας έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστούμε όλους τους χορευτές που έλαβαν μέρος μικρούς και μεγάλους. 

Ευχαριστίες επίσης στον Δήμο Σερίφου για την παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιούνται τα μαθήματά μας, στον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Σεριφίων για την παραχώρηση του Θεάτρου, στο Δημοτικό Σχολείο για τη παραχώρηση του πάνω διδακτηρίου, στο Κώστα Χρυσολωρά για την επιμέλεια του ήχου, στον Γιάννη Γεροντάρη (Βίτο) για την επιμέλεια του φωτισμού, στο Μάρκετ Μποφιλίου Γαρυφαλλιά για την προσφορά των νερών, τον Γαλανό Νίκο του Διαμαντή για την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, την Σοφία Ρώτα για την επιμέλεια της φωτογράφησης, τους Αχλάδη Άκη και Γούναρη Κώστα και όλη τη βοήθεια που μας προσέφεραν για το στήσιμο της παράστασης.
φωτο Ανδρομέδα 

 Τέλος ευχαριστούμε τον δάσκαλο του χορευτικού κ. Χάρη Μπακόπουλο για την διδασκαλία των χορών και την επιμέλεια της εκδήλωσης, τον Ρούτση Δημήτρη και την Αλεξάνδρα Κοσμά για την έντυπη προβολή της εκδήλωσής μας , το βεστιάριο της κ. Φιλάνθης Μπογέα για την επιμέλεια των παραδοσιακών φορεσιών και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας για την συμμετοχή του στην φετινή μας παράσταση. 
φωτο Ανδρομέδα 
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας συμπλήρωσε εφέτος 83 χρόνια ιστορικής και πολιτιστικής παρουσίας στην πόλη της Ελευσίνας. Ιδρύθηκε το 1932 από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που ήρθαν πρόσφυγες το 1922 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Αρκετοί ήρθαν με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923-24. Η επωνυμία του Συλλόγου μέχρι το 2002 ήταν "Σύνδεσμος Αμύνης Δικαιωμάτων Αστών Προσφύγων Ελευσίνας". 
φωτο Ανδρομέδα 
Τώρα που δεν υπάρχουν πια λόγοι προάσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων, μετονομάστηκε σε "Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας". Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνισμού της Μ.Ασίας και η διατήρηση της μνήμης των προσώπων, των τόπων, των ηθών και εθίμων από τις αλησμόνητες πατρίδες των προγόνων μας. 

 Μετά από κόπους πολλών ετών ο Σύλλογος απέκτησε το μουσείο του. Πρόκειται για μια προσφυγική κατοικία η οποία επισκευάστηκε και παραμένει όπως ακριβώς ήταν στο τέλος της δεκαετίας του ΄20. 
φωτο Ανδρομέδα 
Αποτελεί δε η ίδια μουσειακό έκθεμα και στεγάζει τα κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες των προγόνων μας. 

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα ναι μάθει που και πως έζησαν οι Έλληνες της Μ. Ασίας όταν ήρθαν πρόσφυγες στην Ελευσίνα το 1922, να γνωρίσει τον πολιτισμό που έφεραν μαζί τους και να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα των ιστορικών γεγονότων της Μικρασιατικής καταστροφής. 

Πηγή : Ανδρομέδα 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...