13 Μαΐ 2018

Κουφονήσια: Προσοχή στο ... νερό αλλά και νέα μονάδα αφαλάτωσης

Τα Κουφονήσια ετοιμάζονται για τη νέα τουριστική περίοδος…

 Αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να γεμίσει ασφυκτικά από επισκέπτες, τα δρομολόγια των πλοίων είναι ουκ ολίγα και φέτος, με τη Δημοτική Αρχή και δη τους αιρετούς του νησιού να παλεύουν ώστε να είναι πανέτοιμοι. Και το βασικό σημείο αιχμής δεν είναι άλλο από τις υποδομές και δη την καλύτερη δυνατή διαχείριση του νερού… 

 Ο Απρίλιος τελείωσε με τον καλύτερη δυνατό τρόπο καθότι εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την κατασκευή - εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης (συνολικής δυναμικότητας 1.300 κ.μ. πόσιμου νερού/ημέρα), την κατασκευή των συνοδών έργων και υδρευτικής χρήσης νερού αφαλάτωσης. Παράλληλα ο φάκελος είναι έτοιμος, κατατέθηκε στη Διαχειριστική Αρχή Νοτίου Αιγαίου για ένταξη χρηματοδότησης (620.000ε) στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναμένεται η σφραγίδα… 

Όμως, για να… έχουμε πρέπει να προσέχουμε. Και έτσι εκδόθηκε δελτίο ενημέρωσης από τον πρόεδρο κο Κωβαίο για την χρηστή διαχείριση του νερού…. Ας δούμε εν αρχή την ανακοίνωση όσον αφορά την διαχείριση του νερού και δη την τροφοδοσία των δεξαμενών ύδρευσης! Αγαπητοί μας συμπολίτες. 

 Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων & η Δ.Κ.Κουφονησίων καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αυτάρκεια του νησιού μας σε νερό και σε ένα σημαντικό βαθμό το έχουν πετύχει με την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης το έτος 2014 και την αναβάθμιση της το έτος 2017. Παράλληλα μετά από εντατική προσπάθεια έχουμε καταθέσει πρόταση ένταξης σε χρηματοδότηση για προμήθεια νέας Μονάδας Αφαλάτωσης. 

Μέχρι την πλήρη αυτάρκεια η επάρκεια σε νερό στο νησί μας είναι ευθύνη όλων μας! Σας καλούμε πολίτες και επιχειρηματίες έγκαιρα να γεμίσετε πλήρως τις δεξαμενές σας ύδρευσης, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη εφεδρεία για την κάλυψη των αναγκών σας την θερινή περίοδο αιχμής! 

 Όσοι επιχειρηματίες δεν διαθέτουν δεξαμενή αποθήκευσης νερού θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες τους εάν απαιτηθεί! Τέλος καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης και σπατάλης του νερού! Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να έχουμε καλό καλοκαίρι! Και δεύτερη μονάδα Όσο για τη δεύτερη μονάδα; 

Όπως διαβάζουμε από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησε η μάχη. Είχαμε αρχικά την ανάθεση μελέτης και στις 30 Απριλίου, τέσσερις μήνες αργότερα ήρθαν τα καλά νέα. 

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό πρακτικό της έκτακτης συνεδρίασης « Χορηγούμε ενιαία άδεια εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων – χρήσης νερού στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων) για την κατασκευή – εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης (συνολικής δυναμικότητας 1.300 κ.μ. πόσιμου νερού/ημέρα ήτοι 700 κ.μ./ημέρα και 600 κ.μ./ημέρα), την κατασκευή των συνοδών έργων και υδρευτικής χρήσης νερού αφαλάτωσης για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη θέση «Παριανός» Άνω Κουφονησίου». 

 Και το κερασάκι στην τούρτα; «μετά και την έγκριση εγκατάστασης - λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης καταθέσαμε πλήρη φάκελο στη Διαχειριστική Αρχή Νοτίου Αιγαίου για ένταξη χρηματοδότησης (620.000ε) στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και αναμένουμε -ευελπιστούμε στην έγκριση της...» 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...