13 Μαΐ 2018

Δύο εργάτες του δήμου σκοτώθηκαν στην Τήνο και ο δήμαρχος έκανε μήνυση σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν

Δύο εργάτες στην καθαριότητα του δήμου στην Τήνο σκοτώθηκαν, όταν το απορριματοφόρο στο οποίο επέβαιναν και εκτελούσε δρομολόγιο στο νησί, έπεσε σε γκρεμό.

 Οι νεκροί στον τομέα της καθαριότητας των δήμων, έχουν ξεπεράσει τους 35 τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ αίσθηση προκάλεσε η γνωστοποίηση πως ένας από τους δύο νεκρούς ήταν απλήρωτος από τον Ιούνιο του 2017. 

 Όπως τόνιζαν οι υπάλληλοι του δήμου στην Τήνο πριν από δυο μήνες: Πώς χάθηκαν τα λεφτά μας; 

Μετά από τόσους μήνες προσφοράς και μετά από πολλά ψέματα μας αφήνουν απλήρωτους από 14 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Μαρτίου 2018. 

Έρχεται Πάσχα και είμαστε απλήρωτοι απελπισμένοι και από αύριο άνεργοι Από τη πλευρά της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχει εξαγγείλει κάποια κινητοποιήση, πράγμα όμως αναμενόμενο, αφού ο πρόεδρός της είχε παλιότερα δηλώσει με αφορμή άλλο θάνατο εργαζομένης στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου: 

 Ο ζήλος, η ευσυνειδησία, σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη, και με την έλλειψη των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, “οδήγησαν” άλλη μία συνάδελφό μας στον θάνατο, αντί στη ζωή, γιατί γι’ αυτή αγωνιζόταν μαζεύοντας σκουπίδια.

 Αυτοί είναι οι εργάτες Καθαριότητας! Εργάτες της δουλειάς και όχι των απεργιών! Αυτό μόνο ζητάνε! Εργασία για ζωή! Παρέμβαση στο δημαρχείο της Τήνου έκαναν προχτές μέλη του Ρουβίκωνα, όπου μίλησαν με μια αντιδήμαρχο και πέταξαν τρικάκια:

 Πηγή : https://spasmenoparathyro.me

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...