11 Απρ 2023

Να έρθετε στα νησάκια μας τα όμορφα και να περάσετε υπέροχα, δυο πραγματάκια για να βοηθηθούμε όλοι




Ξεκινάει η εβδομάδα των παθών, για το υγειονομικό προσωπικό των νησιών, ξέρετε, γι' αυτούς που πληρώνετε 8 μήνες να κάθονται, όπως λέει και η υπουργός.
Να έρθετε στα νησάκια μας τα όμορφα και να περάσετε υπέροχα, δυο πραγματάκια θα πω για να βοηθηθούμε όλοι :
Εκεί που πάτε υπάρχουν μόνο τα βασικότατα, δεν υπάρχει προσωπικό και αυτό που υπάρχει βγαίνει από έναν εξαντλητικό χειμώνα, καθώς η νοσηρότητα φέτος ήταν εκτός περιγραφής.
Έτσι:
1) Δεν πάμε στα νησιά στα κέντρα υγείας για συνταγογράφηση επειδή δεν βρίσκουμε ραντεβού στην Αθήνα
2)Δεν απασχολούμε τους γιατρούς με ένα σπυρί που βγήκε πριν ένα μήνα, ή επειδή το μωρό δεν πίνει το χαμομηλάκι εδώ και 3 μήνες ή έχει μύξες από τότε που γεννήθηκε.

Σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που θα πάθουν κάτι σοβαρό και θα πρέπει οι γιατροί να είναι σε θέση μετά από 20 ώρες δουλειάς να το αντιμετωπίσουν.
3)Φοράμε ζώνες, κράνη, δένουμε τα παιδιά, δεν τα βάζουμε στο μηχανάκι να πεταχτούμε στο σουπερ μάρκετ γιατί λείπει κάτι για το κοκορέτσι τελευταία στιγμή. Τα χειρότερα τροχαία συμβαίνουν από απερισκεψια.
4)ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΙΜΟΝΙ
5)Στο χωριό, απομακρύνουμε φυτοφάρμακα, σκόνες από τους κήπους, ταμπλέτες πλυντηρίου, φάρμακα της γιαγιάς, τα βάζουμε σε ψηλά κλειστά ντουλάπια
6)Σε αλλεργικά παιδιά προσέχουμε πάρα πολύ τί δίνουμε να φάνε
7)Έχουμε πάντα υπό την επίβλεψη μας τα παιδιά με ποδήλατα, τα μαθαίνουμε να φοράνε κράνος, δεν τα αφήνουμε να αλωνίζουν στα χωριά χύμα
8)Δεν το παίζουμε μάστορες Μπομπ με αλυσοπρίονα, σκαρφαλώματα σε ύψη κλπ
9)Όταν υπάρχουν παιδιά στο τραπέζι ελέγχουμε τα μπουκάλια τί περιέχουν, αν πχ αντί για νερό παίζει να βάλουμε τσίπουρο για να φτιάξουμε το γάλα, ναι, έχει γίνει
10) Είμαστε ευγενικοί με όλους, κανείς δεν είναι δούλος μας
Καλό Πάσχα, να ξεκουραστείτε και να περάσετε όμορφα
Πηγή : Από Chrissa Deligianni

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...