1 Σεπ 2023

Ας γνωρίσουμε τον Επικεφαλής του συνδυασμού "Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας "


Σπούδασα στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Αθηνών. Έχω διατελέσει προϊστάμενος λογιστηρίου για δώδεκα χρόνια σε εξουσιοδοτημένη κάθετη μονάδα αυτοκινήτων.

Από το 2002 έως σήμερα διατηρώ ιδιόκτητο Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο στο Ίλιον και υποκατάστημα στην Σέριφο από το 2019 και είμαι Λογιστής – Φοροτέχνης Α τάξης. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος στο ΕΑΚ Ν. Λιοσίων (1994), πρώτος συνοικιακός σύμβουλος του 16ου Σ.Σ.Ζ. Πηγής Ιλίου (1984), πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος (1990) του Δήμου Ιλίου. Ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Σεριφίων από το 2006 έως το 2014, μέσα σε αυτά τα χρόνια διετέλεσα Γραμματέας του Συνδέσμου από το 2008 έως το 2011.

Αρθρογραφώ στην Εφημερίδα Σεριφος για οικονομικά και φορολογικά θέματα από το 2005 έως σήμερα. Είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΥΤ από το 2018 κι από το 2022 Ά Αντιπρόεδρος της ΕΚΥΤ έως σήμερα. Από το 2014 έως το 2019 ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σερίφου κι από το 2017 έως το 2019 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερίφου. Είμαι παντρεμένος με την Φάκου Μαγδαληνή και πατέρας δύο παιδιών της Αικατερίνης και του Βασιλείου και κατάγομαι από την Σέριφο από την μητέρα μου Κοτσίκου Αικατερίνη.

Το 2022 ίδρυσα τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας» και τον Δεκέμβριο του 2022 έδωσα στην Δημοσιότητα την πρόσκληση και την Ιδρυτική διακήρυξη προς τους συμπατριώτες μου ώστε να διεκδικήσω την ψήφο τους ως υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου στις επικείμενες εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.
Μήνυμα από τον επικεφαλής του συνδυασμού "ΣΕΡΙΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει από το νησί μας το όραμα κι η ενεργητική δραστηριότητα για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων του.
Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που οραματίσθηκαν και πραγμάτωσαν οι παλαιότεροι δήμαρχοι βρίσκονται πια σε κατάσταση παρακμής ή ακόμα και κατάρρευσης. Ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων, το φράγμα για την υδροδότηση και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα που με αγώνα και πόνο ψυχής κατάφεραν να εκτελέσουν οι σπουδαίοι εκείνοι δήμαρχοι, κοντεύουν να διαλυθούν.
Και δεν είναι μόνο τα δημόσια έργα, που η έλλειψη ή η ελαττωματική τους κατάσταση υποβαθμίζει και υποτιμά το νησί μας, είναι και η γενικότερη εικόνα που δε συνάδει με την αξία και τις πραγματικές δυνατότητές του.

Η Σέριφος έχει ιστορία, φυσικό περιβάλλον και παράδοση ισάξια με τις υπόλοιπες νήσους των Κυκλάδων. Υστερεί , όμως, σε εσωτερική οργάνωση και προβολή. Ο τουρισμός, που αποτελεί πλέον τη μοναδική προσοδοφόρο προοπτική για την ανάπτυξή της, βρίσκεται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, άνευ προγράμματος και σχεδιασμού.

Το τέλος των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν επήλθε, όπως ορισμένοι το υποστηρίζουν με την πρακτική τους. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια πραγματική ευαισθησία κι εγρήγορση στη σχέση του Δημότη με την φύση και το περιβάλλον. Αν θέλουμε πραγματικά να επαναφέρουμε τη συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να της δώσουμε αξία και κύρος και φυσικά να επαναφέρουμε την αισιοδοξία μας, γιατί η ατέρμονη «κρισιολογία» δε συνιστά άλλοθι.
Το νησί μας χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, με μία Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα σχεδιάσει εξ αρχής την πορεία του με αναπτυξιακά έργα, αλλά και ορθές κατευθύνσεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στον τουρισμό.

Χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων του νησιού σε μια εργώδη προσπάθεια για την πραγματική ανάπτυξη και την ευημερία του.
Η παράταξή μας έχει όλα τα εφόδια, τη γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση για δουλειά, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το αγαπημένο μας νησί. Απομένει η εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας, που θα μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο γι’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Γκιολές Δημήτρης
Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός Α τάξης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου με τον συνδυασμό
"Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας"
Πηγή : 

Δημήτρης Γκιολές


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...