29 Φεβ 2024

«Γεωργικός Πολιτισμός Τήνου»


Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών διοργανώνει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την εκδήλωση «Ο Γεωργικός Πολιτισμός Τήνου στο προσκήνιο» το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 19:30, στην αίθουσα της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Ασημάκη Φωτήλα 40), όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της συλλογής τοπικών και γηγενών ποικιλιών του νησιού που υλοποιήθηκε το 2023 στα περισσότερα χωριά της Τήνου.

Η δράση αποσκοπεί στην καταγραφή και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με τις γεωργικές παραδόσεις, γνώσεις και πρακτικές που αναπτύχθηκαν και επιτελούνται στην Τήνο, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα διαφύλαξης, με σκοπό την αναζωογόνηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αυτού στοιχείου που αποτελεί μέρος του λαϊκού πολιτισμού της Τήνου.

Εισηγητές:

  • Kαθ. Πηνελόπη Μπεμπέλη, Γεωπόνος, Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής
  • Δρ. Θεόδωρος Χίου, Νομικός με ειδίκευση στο δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, Πρόεδρος Εταιρείας Τηνιακών Μελετών

Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993. Εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Ασημάκη Φωτήλα 40) και διατηρεί παράρτημα στην Τήνο (Λ. Μεγαλόχαρης 62). Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...