4 Ιουν 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Η Μίσθωση για την αφαλάτωση & οι προυποθέσεις για την σωστή λειτουργία της


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΙΣ 30/5/2024.
Όλες οι αποφάσεις της Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής στις 30/5/2024 ελήφθησαν ομόφωνα εκτός από το θέμα 4ο που αφορούσε την λήψη απόφασης για εξάμηνη μίσθωση μιας μονάδας αφαλάτωσης 600 m3, για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του Δήμου Σερίφου ποσού 279.000€, που ελήφθην κατά πλειοψηφία.
Εκεί διατύπωσα την άποψη ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν δόθηκε εισήγηση ούτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα που στάλθηκαν τρεις ώρες πριν την συνεδρίαση, κατά παράβαση της εγκυκλίου 98 ΑΠ 8182/26-1-2024, που αναφέρεται στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και ορίζει ότι οι εισηγήσεις και τα επισυναπτόμενα έγγραφα πρέπει να δίδονται στους Δημοτικούς Συμβούλους το αργότερο δύο ημέρες πριν την συνεδρίαση. Εκεί παρόλο την ελλιπή ενημέρωση, υπέβαλλα τα εξής ερωτήματα:
α) Που τελικά θα τοποθετηθεί η μονάδα αφαλάτωσης και πότε
β) Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις
γ) Το διάστημα λειτουργίας
δ) Η συνολική ποσότητα νερού που θα παραχθεί και
ε) Τι άλλο κόστος θα έχει ο Δήμος περί της ενοικίασης.
Παρότι απαντήθηκαν καθυστερημένα από τον κύριο Δήμαρχο και του επισήμανα την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλό κόστος, όσον αφορά την απόφαση ανάληψη υποχρέωσης 279.000 ευρώ με αριθμό πρωτοκόλλου 2024/1967 21-5-2024.
Τότε δέχτηκα φραστική επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Λιβάνιο Στέλιο, ο οποίος έκανε πρόταση να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες και να φέρω εγώ πρόταση δική μου για την αφαλάτωση, ώστε να εφαρμοστεί και με λιγότερο κόστος. Του απάντησα ότι εγώ δεν είμαι Διοίκηση κι ότι καταψηφίζω λόγω έλλειψης εισήγησης και επισυναπτόμενων τα οποία μας δίνονται 3 ώρες πριν την συνεδρίαση αντί για δύο ημέρες πριν.
Η πρόταση του κύριου Δημάρχου υπερψηφίστηκε με 3 ψήφους, η πρόταση του κύριου Λιβάνιου έλαβε 1 ψήφο και καταψηφίστηκε από εμένα τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης για τους λόγους που ανέπτυξα.
Για τη «Σέριφο Δύναμη Συνεργασίας»
ο Επικεφαλής της Παράταξης
και Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Σερίφου
Γκιολές Δημήτριος
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...