4 Ιουν 2024

Τα οφέλη της επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη για το ΠΠΙΣερίφου


Διήμερη επίσκεψη στη Μήλο πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Πρώτος σταθμός κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης της κυρίας Αγαπηδάκη στο νησί των Κυκλάδων αποτέλεσε το Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου μετά την εποικοδομητική συζήτηση με την Διοίκηση του Κ.Υ και το προσωπικό, υπεγράφησαν την Κυριακή 2 Ιουνίου συμβάσεις για έργα σε κτιριακές υποδομές Υγείας που αφορούν την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Άνδρου, Τήνου, Πάτμου, Πάρου, Μήλου, Ίου και Πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Αστυπάλαιας, συνολικής αξίας 7.319.049,18 ευρώ. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «Κοινοπραξία Κοκκίνης Τεχνολογία Κατασκευών Α.Ε. – Δομική Αθηνών Α.Τ.Ε», παρουσία του Υπευθύνου έργου από το ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Ανδριανόπουλου.

Επιπλέον, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν την:

– «Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση ΠΠΙ Κέας, Κύθνου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου», συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.389.067,88 ευρώ.

– «Ανέγερση νέας πτέρυγας Γ και κατεδάφιση παλιάς πτέρυγας Γ στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου», συνολικής εκτιμώμενης αξίας 5.483.871 ευρώ

– «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός κτιριακών εγκαταστάσεων Γ.Ν. Σύρου «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ και ΠΡΩΪΟ», συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.043.007,10 ευρώ

– «Προσθήκη κατ’ επέκταση στο Κ.Υ. Αμοργού», συνολικής εκτιμώμενης αξίας 841.134,75 ευρώ​

Σημειώνεται ότι τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 2η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας. Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα, κάνουμε καθημερινά βήματα προς τα εμπρός. Σήμερα υπεγράφησαν συμβάσεις για σημαντικά έργα σε πάρα πολλές δομές Υγείας, και της Πρωτοβάθμιας και κάποιες που αφορούν στα νοσοκομεία. Επενδύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών, καθώς μιλάμε για την μεγαλύτερη ανακαίνιση που έχει γίνει από την ίδρυση του ΕΣΥ και ενισχύουμε παράλληλα και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με ένα πρόγραμμα 45 εκατ. ευρώ. Επενδύουμε επίσης και στους ανθρώπους, με επιπλέον δυνατότητες εκπαίδευσης, επιστημονικά κίνητρα γιατί ακριβώς αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες: οι υποδομές, ο εξοπλισμός και οι άνθρωποι, και ειδικά οι άνθρωποι έχουν μείνει πολλά χρόνια χωρίς υποστήριξη στο ΕΣΥ και ειδικά στην Πρωτοβάθμια και ήρθε η ώρα να να τους δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία, τις γνώσεις, τις δυνατότητες και το οργανωτικό πλαίσιο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

(Πηγή: https://www.ygeiamou.gr//3/6/2024)

  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...