28 Φεβ 2013

Η μεγάλη επιστροφή της Datsun





Σίγουρα όλοι σας γνωρίζετε ή έχετε ακούσει τη μάρκα αυτοκινήτου Datsun. Άλλοτε υποτιμητικά, άλλοτε ως μέτρο αξιοπιστίας, χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα σε πολλές αυτοκινητικές κουβέντες. Πολλοί μάλιστα το χρησιμοποιούν για να υποβιβάσουν το υπέροχο Nissan GT-R, λέγοντας πως πρόκειται για ένα γρήγορο Datsun.

Όπως και να έχει, είναι μια εταιρεία που, παρά το γεγονός πως δεν παράγει αυτοκίνητα από το 1986, ακόμα βλέπουμε στον δρόμο αυτοκίνητά της, πράγμα που αποτελεί τρανή απόδειξη της αξιοπιστίας τους. Η Nissan αποφάσισε το 2010 πως πρέπει να αναστήσει την εταιρεία και εργάζεται σκληρά γι' αυτό. Σε συνέντευξη τύπου στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ανακοινώθηκε πως εκτός από την Ινδία, την Ινδονησία και τη Ρωσία, θα κυκλοφορήσουν και στη Νότια Αφρική. Το πρώτο επιβατικό θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2014.

H Datsun είναι μια εταιρεία η οποία αγαπήθηκε πολύ στη Νότια Αφρική από το 1958, ενώ ήταν νούμερο ένα σε πωλήσεις το 1976 και 1978. Οπότε, μετά το λανσάρισμα της Infiniti, που έγινε πέρυσι και που καλύπτει το άνω άκρο, ήρθε η στιγμή να καλυφθεί η βάση στην γκάμα της Nissan.
Η εταιρεία θα παράγει αυτοκίνητα χαμηλού κόστους ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε τον Δεκέμβρη, η εταιρεία θα μοιράζεται τεχνολογία με τη ρωσική Lada, η οποία θα περάσει στην ιδιοκτησία της Renault-Nissan στα μέσα του 2014. Η παγκοσμιοποίηση στο μεγαλείο της. Ποιος θα το πίστευε πριν μερικά χρόνια πως θα γινόταν πραγματικότητα μια τέτοια συνεργασία.

Είναι βέβαιο πως η Nissan-Renault θα αποκτήσει σαφώς μεγαλύτερη δυναμική, ενώ είναι πιθανό να δούμε μοντέλα της εταιρείας και στην Ευρώπη. Άλλωστε, ο καταναλωτής πλέον έχει αλλάξει συνήθειες και στρέφεται προς τις πιο προσιτές λύσεις.

Με λίγα λόγια
• Η Nissan διευρύνει τις χώρες όπου θα πωλούνται τα Datsun
• Συνεργασία με τη ρωσική Lada
ΠΗΓΗ
 : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...