23 Φεβ 2013

ΧΩΡΑ ....VIDEO....


giannisserfanto.
Η πόλη χτισμένη πάνω από το Λιβάδι το λιμάνι του νησιού αντίκρυ στην ανατολή .Κατοικείται από την αρχαιότητα οχυρωμένη στα χρόνια της Ενετοκρατίας για  να αντισταθεί στις βάρβαρες επιθέσεις των πειρατών .Στην κορυφή του βράχου εκεί που βρίσκεται ο αρχαϊκός πυρήνας ,χτίστηκε το κάστρο όπου τα ερείπια του σώζονται μέχρι σήμερα .

Κάτω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου που δεσπόζει στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ,σκαλισμένο μέσα σε βράχο στο σημείο τούτο υπήρχε  αρχαίος ναός αφιερωμένος στην θεά Αθηνά .

Η περιήγηση  στην Χώρα της Σερίφου είναι συναρπαστική εμπειρία . Τα μικρά κατάλευκα σπιτάκια σε σχήμα κύβου συνωστίζονται στις δύο συνοικίες της Πάνω Χώρας και της Κάτω Χώρας Τα σπίτια τής Χώρας στην αρχική τους μορφή ήταν πολύ μικρά μόλις 18 τμ .Οι τοίχοι τους έτσι όπως βρίσκονται κολλημένα το ένα με το άλλο σχημάτιζαν προστατευτικό τείχος .

Στην Πάνω Χώρα ξεχωρίζει η Πάνω Πιάτσα ,το παλιό εμπορικό κέντρο ,με το δημαρχιακό μέγαρο που χτίστηκε το 1907 και τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου με το περίτεχνο τέμπλο  αλλά  η σοφή αρχιτεκτονική της αποκαλύπτεται όταν κανείς ακολουθήσει τις δαιδαλώδεις διαδρομές που σχηματίζουν  τα φρεσκοασπρισμένα καλντερίμια της

Πηγή :https://www.youtube.com/http://giannisserfanto.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...