12 Δεκ 2018

Golden Express: Ένα νέο ταχύπλοο δρομολογείται στις Κυκλάδες

Ένα νέο δρομολόγιο που θα συνδέει τα νησιά των Κυκλάδων με τη Ραφήνα, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στη Χίο. 

 Πρόκειται για το νέο ταχύπλοο της εταιρείας Golden Star Ferries, Golden Express. Το πλοίο, όπως αποφάσισε το ΣΑΣ θα δρομολογηθεί για τις περιόδους από 23 Μαΐου 2019 έως 9 Ιουνίου και από 9 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019 όπου το πλοίο θα αναχωρεί το απόγευμα από Ραφήνα για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Πάρο- με επιστροφή (έπειτα από διανυκτέρευση στην Πάρο). Στο δρομολόγιο αυτό θα προστεθούν κατά το διάστημα από 10 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου 2019 και τα λιμάνια του Κουφονησίου και της Αμοργού (Κατάπολα). 

 Το Golden Express 

 Το Golden Express ναυπηγήθηκε το 1998 στις γιάρδες Incat της Τασμανίας με αριθμό 047. Έχει μήκος 91 μέτρα πλάτος 26 μέτρα, με τέσσερις κύριες μηχανές caterpillar, 38620 ίππων που δίνουν υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων. Το ταχύπλοο αγοράστηκε από την εταιρεία ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε και ανήκει κατά 50% στους αδελφούς Στεφάνου της Golden Star Ferries και κατά 50% στον Θεολόγο Παναγιωτάκη της Fast Ferries. 

Μεταβιβάστηκε στην ελληνική εταιρεία στις 11 Οκτωβρίου από την εταιρεία FXTR σουηδικών συμφερόντων. Απέπλευσε ρυμουλκούμενο από το Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά στις 9 Νοεμβρίου με 7μελες πλήρωμα onboard και πλοιάρχους τον Μανώλη Τρασάνη και τον Γιώργο Κολίτσα. 

Ικανοποίηση στη Σύρο 

 Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης χαιρετίζει με πλήρη ικανοποίηση τη νέα δρομολόγηση του ταχύπλοου Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ Golden Express της σύμπραξης εταιρειών Golden Fast Ferries, μετά τη χθεσινή ομόφωνη έγκριση της δήλωσης δρομολόγησης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.). 

 Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης: "Πρόκειται για μια δρομολογιακή γραμμή, η οποία θα συνδέει, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και καθημερινά – επτά (7) ημέρες την εβδομάδα – τη Σύρο με τη Ραφήνα και τα νησιά Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Κουφονήσι και Αμοργό. 

 Ένα πάγιο και πιεστικό αίτημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους εκπροσώπους της Golden Fast Ferries, τόσο στο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Σύρο για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όσο και στην τελευταία συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού με τον Αν. Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό στις 3 Δεκεμβρίου 2018, οριστικοποιήθηκε ώστε να υποβληθεί και να εγκριθεί το σχετικό αίτημα από το Σ.Α.Σ. 

 Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο γόνιμος διάλογος και η τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, όπως αυτή διατυπώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο, φέρνει αποτελέσματα, τα οποία σταδιακά έχουν ως στόχο να τοποθετήσουν τη Σύρο στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου. Καταλήγοντας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε πρωτίστως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και Πρόεδρο του Σ.Α.Σ. κ. Διονύσιο Τεμπονέρα, τους εκπροσώπους της σύμπραξης Golden Fast Ferries, καθώς και όλους τους φορείς που συνέβαλαν υποστηρικτικά στην επίτευξη αυτής της θετικής εξέλιξης".

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...