26 Αυγ 2020

ΠΠΙ Σερίφου Αυτό το «όλοι μαζί μπορούμε», πιάνει τόπο πολλές φορές!

Περί αισθητικής αναβάθμισης του ιατρείου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για τις δωρεές έργων τέχνης προς το ιατρείο Σερίφου. Οι πίνακες ζωγραφικής , εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, δημιουργούν έναν ευχάριστο -εργασιακό και επισκέψιμο- χώρο, για τους εργαζομενους του ιατρείο αλλά και τους επισκέπτες μας

. Ευχαριστούμε θερμά τον καλλιτέχνη κύριο Nikos Nikolaou για τη δωρεά του εμπνευσμένου από την Σεριφο πίνακα (Φωτό Νο1).

 Ευχαριστούμε επίσης, τον κύριο Ξενογιαννακόπουλο Ιωάννη για τη δωρεά του δεύτερου πίνακα (φωτό Νο2, ζωγράφος: ΚΑΡΥΔΗΣ*) Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον κύριο Αντώνης Κυρίτσης για την κατασκευή των κάδρων , αλλά και την φροντίδα και περιποίηση των πινάκων. * Στον πίνακα απεικονίζεται ο Μαχάων και η Εκαμήδη. 

 Ο Μαχάων, μυθικός ιατρός, ήταν προστάτης της χειρουργικής, ιός του Ασκληπιού, συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο και περιποιήθηκε ανάμεσα σε άλλους τις πληγές του Μενέλαου. 

 Η Εκαμήδη ως «επιδέξια θέα», «όμορφη» και «υπερήφανη», σερβίρει στον Μαχάωνα «πράμνειον οίνον», ένα ποτό με φαρμακευτικές ιδιότητες. 
Αυτό το «όλοι μαζί μπορούμε», πιάνει τόπο πολλές φορές!
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν,στο βάψιμο του ΠΠΙΣερίφου... δήμο Σερίφου , κυρ Βαγγέλη (τσιφο 😉) , τον κύριο Δημήτρη (ζορμπά) , τα παιδια του ιατρείου , Στέφανο (του ΟΤΕ 😉 ), τον Ηλια τον μπογιατζή (ξύπνησε σήμερα στις 5:30 για να έρθει 😉) , τον Artur, - τον Γιακουμή και τον Γαΐδη για την πρόθεση για βοήθεια 😉, καθώς και άλλους πολλους, για την υποστήριξη τους στο ιατρείο μας!!
Πηγή :  

Athanasios Kontaris
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...