Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας με την «Κυκλαδούπολη» στο Evia Film Project, που θα πραγματοποιηθεί 15-19 Ιουνίου στη Βόρεια Εύβοια.
Το Evia Film Project εντάσσεται στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας και φιλοδοξεί να μετατρέψει την περιοχή σε διεθνές κέντρο του Green Cinema, περιλαμβάνοντας, εκτός των άλλων, πολλές δράσεις για παιδιά και όλη την οικογένεια.
Μεταξύ αυτών, το φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καλεί τα παιδιά, τους νέους και όσους αισθάνονται παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν με την «Κυκλαδούπολη», το παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που σχεδιάστηκε από το Μουσείο και τη WWF.
Το παιχνίδι, η συμμετοχή στο οποίο είναι δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο Μελά στη Λίμνη Ευβοίας την Παρασκευή 17 (από τις 17:30 έως τις 20:30), το Σάββατο 18 (από τις 11:00 έως τις 18:00) και την Κυριακή 19 Ιουνίου (από τις 17:30 έως τις 20:30).
Η «Κυκλαδούπολη» απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών.
Κεντρικός στόχος της είναι τα παιδιά να αντιληφθούν την ουσιαστική αξία που έχει η φύση για τη ζωή μας στον πλανήτη και να ενημερωθούν για την πολύτιμη βιοποικιλότητα των Κυκλάδων, αλλά και για την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από διασκεδαστικές δοκιμασίες και γρίφους. Το παιχνίδι έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να εμπνεύσει γονείς και παιδιά να υιοθετήσουν μια νέα στάση ζωής.
Το ταμπλό του παιχνιδιού αναπαριστά το φυσικό περιβάλλον και τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
Εκατόν είκοσι χαρτονομίσματα του ενός «κυκλαδόνιου» μοιράζονται στην αρχή από τον τραπεζίτη στους παίκτες. Ανάλογα με τη ζαριά ο παίκτης μπορεί να πέσει πάνω στις 16 κάρτες «μπουνάτσα» όπου κερδίζει κυκλαδόνια ή στις 16 κάρτες «φουρτούνα» όπου πληρώνει κυκλαδόνια, ενώ με τις 22 «κάρτες τίτλων προστασίας» μπορεί να αγοράσει «προστασία» στις κατηγορίες:
Θαλάσσια θηλαστικά, Ψαρικά, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Μεσογειακή βλάστηση, Τοποθεσίες-αρχαιολογικοί χώροι, Οικοτουριστικές διαδρομές κά.
Στόχος της «Κυκλαδούπολης» είναι να φέρει την έννοια της οικονομίας στην αρχική της σημασία: τα παιδιά μαθαίνουν να τακτοποιούν τα του οίκου τους, δηλαδή του πλανήτη στον οποίο ζουν. Προστατεύουν το περιβάλλον για να έχουν πόρους τώρα και στο μέλλον.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου