11 Σεπ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Οι αποφάσεις της 17ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 7/9/2024


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 17ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7/9/2024
ΘΕΜΑ 1o
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.
Στην Γ’ φάση του έργου έγινε ενημέρωση από τον καθηγητή κύριο Ιωάννη Σπιλάνη, αλλά μόνο η αντιπολίτευση φαίνεται πως είχε έρθει διαβασμένη και έκανε ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω στην μελέτη, όπως:
α) Η σύγκριση της τουριστικής πυκνότητας 141,6 με τα άλλα νησιά καθώς και η τουριστική ένταση 7,3 χωρίς να έχουμε συγκριτικά στοιχεία.
β) Ποια είναι τελικά η φέρουσα ικανότητα του νησιού και εάν τελικά την υπερβήκαμε.
γ) Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μια έρευνα που βασίστηκε στο 12% των κατοίκων, στο 15% των ιδιοκτητών καταλυμάτων και 5% των υπόλοιπων επιχειρήσεων καθώς και στο 0,375% των επισκεπτών;
δ) Την έλλειψη από τα συμπεράσματα της έρευνας της ελκυστικότητας του προορισμού σελ. 21.
ε) Την αναφορά στο γραφείο τουρισμού που υπήρχε και η σημερινή Δημοτική Αρχή κατήργησε σελ. 76.
στ) Όταν δεν λειτουργεί η ανακύκλωση , ο βιολογικός, ο ΧΥΤΑ και χρησιμοποιούμε συμβατική αφαλάτωση, τότε δεν έχουμε βιωσιμότητα και υπευθυνότητα ως νησί.
ζ) Για το Χωροταξικό και την Κινητικότητα στα οποία αφιερώθηκε τμήμα της έρευνας-παρουσίασης δεν υπήρχαν αντίστοιχα ερωτηματολόγια και έγιναν με πρωτοβουλία του κ. Ι. Σπιλάνη
Αυτή ήταν η Γ´ φάση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Σέριφο υπό την αυξανόμενη τουριστική πίεση». Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από τον καθηγητή κύριο Ιωάννη Σπιλάνη. Νεότερα στο προσεχές μέλλον.
ΘΕΜΑ 2o ΚΑΙ 3o
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ στην ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ εσόδων – εξόδων Α´ και Β´τριμήνου 2024, ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 25% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ!
Πιο συγκεκριμένα παρατηρήσαμε ότι όσον αφορά τα τέλη και δικαιώματα ύδρευσης που ήταν προϋπολογισμένα 395.772,66 € έχουν εισπραχθεί μόνο τα 57.722,15 € και από τα τέλη έχουν εισπραχθεί μόνο 26.286,33 € για το εξάμηνο. Όσον αφορά στις δαπάνες για ένα μεγάλο αριθμό αυτών, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ και αναφέρομαι ενδεικτικά στις δαπάνες:
1. Συντήρηση κι επισκευή κτηρίων.
2. Καθαριότητα παραλιών.
3. Δαπάνες δρόμων.
4. Συντήρηση Αγροτικών Δρόμων.
5. Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας.
6. Ασφαλτόστρωση οδού προς φράγμα.
7. Σύνταξη πρότασης γηπέδου Λειβαδερών.
8. Απομαγνητοφώνηση πρακτικών.
9. Παρακολούθηση διπλογραφικού συστήματος
Κι άλλες πολλές τις οποίες αναφέραμε διεξοδικά. Από τις ελάχιστες που έχουν καλυφθεί από το Α´ τρίμηνο ήταν η προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος 34.764,02 με υπόλοιπο πληρωμής 3,10 ευρώ.
ΘΕΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ εκτός από το Νο 9 που αφορούσε στον καθορισμό χρηματικού κινήτρου στους Δημόσιους Υπαλλήλους.
Εκεί η παράταξή μας κατέθεσε ξεχωριστά πρόταση την οποία εξέφρασε ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κύριος Σαραφίδης Κωνσταντίνος, ώστε να υπάρχει ένα επίδομα για τους ιατρούς 400 ευρώ μηνιαίως και για τους υπόλοιπους ήτοι νοσηλευτικό προσωπικό, υπαλλήλους του Δήμου, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, εκπαιδευτικό προσωπικό 180 ευρώ μηνιαίως. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ έναντι αυτής του Δημάρχου(400 ευρώ για τους ιατρούς, 200 ευρώ για νοσηλευτικό προσωπικό & υπαλλήλους του Δήμου, 100 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους).
Γκιολές Δημήτρης
Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης
και του Δημοτικού Συνδυασμού
"Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας"
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...