11 Σεπ 2024

Το 2024 ήταν ίσως η καλύτερη ακτοπλοϊκή χρονιά για τις δυτικές Κυκλάδες.Αλλά πανάκριβα τα εισιτήρια


Το 2024 ήταν ίσως η καλύτερη ακτοπλοϊκή χρονιά για τις δυτικές Κυκλάδες. Με πέντε διαφορετικές εταιρίες για πρώτη φορά και σύνδεση εκτός από Πειραιά, με πολλά νησιά των Κυκλάδων και το Λαύριο. Με δύο μεγάλα συμβατικά ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ και ΑΝΕΜΟΣ τα οποία εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο φορτηγά, ιχ και επισκέπτες.(Η γραμμή πλέον δείχνει ότι θέλει δύο συμβατικά το καλοκαίρι, παρόλο ότι στην Μήλο πάνε καθημερινά τα FESTOS και KNOSSOS PALACE που παλιά δεν πήγαιναν). 

 Με διπλό δρομολόγιο καθημερινά(για τρεις περίπου μήνες το διπλό) του ταχύπλοου CHAMPION JET2 από τον Απρίλιο και εκτός απροόπτου μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Με τα 2 μικρά “τζετάκια”από 21 Μαρτίου και σύνδεση με Πειραιά αλλά και πολλά νησιά των Κυκλαδων, τα οποία εκτός απροόπτου θα παραμείνου μέχρι τέλος Νοεμβρίου όπως και πέρυσι.Στην ουσία η Γραμμή παραμένει χωρίς ταχύπλοο μόνο 3,5 μήνες

.Με νέα δρομολόγηση του CAT I από Λάυριο και σύνδεση Κέα, Κύθνο, Σέριφο. Με το ΑΡΤΕΜΙΣ στα ενδοκυκλαδικά. Με δρομολόγια για όλες τις ώρες, όλες τις τσέπες και όλα τα γούστα. Τα πλοία είναι οι αιμοδότες των νησιών! Φέτος οι Δυτικές κυκλάδες όπως όλα δείχνουν τα πήγαν απο σχεδόν καλα εως καλά αν εξαιρέσει κανεις τα πανακριβα εισιτήρια την πανακριβη διαμονή και σίτιση και την λειψιδρία  και διάφορα άλλα σε γενικές γραμμές φέτος τα πήγαν  αρκετά καλά στις ακτοπλοικές συνδέσεις δεν μας έλειψαν τα πλοία ). Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι για να πας παλιά διακοπές στις δυτικές Κυκλάδες Ιούλιο Αύγουστο θα έπρεπε να ήσουν τυχερός να βρείς εισιτήριο αλλά και δωμάτιο(όσοι έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία θα θυμούνται πόσες ακυρώσεις είχαν λόγω πλοίων που δεν είχαν εισιτήριο).Οι φορτηγατζήδες θα θυμούνται που έμεναν πάνω στον Πειραιά φορτωμένοι με ευπαθή προϊόντα για μέρες. Τα μαγαζιά θα θυμούνται πόσα ευπαθή προίόντα και μαναβική πετούσαν αφού ερχόταν χαλασμένα η ξερά. Φέτος σχεδόν κανένας δεν έμεινε χωρίς εισιτήριο.

 Παλιά τέλος Αυγούστου τα νησιά άδειαζαν σχεδόν, τώρα και Οκτώβριο κινείται κόσμος. Να ευχηθούμε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, καλό φθινόπωρο και να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τους επισκέπτες που επιλέγουν τις δυτικες κυκλαδες  για τις διακοπές τους, τα πλοία, τις εταιρίες, τα πληρώματα, τους καβοδέτες, τους, λιμενικούς, τους αστυνομικούς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ανθρώπους των Δήμων  και γενικά όλους όσους με τον τρόπο τους βοήθησαν και βοηθάνε!Από σήμερα ξεκινάνε κάποιες αλλαγές δρολολογίων αλλά τα δρομολόγια που μένουν είναι αρκετά για την εποχή. Το καλοκαίρι συνεχίζεται….

 Πηγή : https://kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...