26 Αυγ 2012

Αρχαϊκής εποχής (πιθανότατα) τα οστά που βρέθηκαν στο Πυργάκι Πάρου.



Οκτώ κομμάτια, που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν να ανήκουν σε ανθρώπινο κρανίο, φαίνεται να είναι τα οστά που βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία Πυργάκι κοντά στον Δρυό στην νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου. Τα οστά εντόπισε, ένα από αυτά ήταν ορατό με γυμνό μάτι, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου 2012 Έλληνας που έκανε μπάνιο στην παραλία και ήταν αυτός που ειδοποίησε τηλεφωνικά τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου.

 Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου και του Λιμεναρχείου Πάρου λίγο μετά τις 7 βρέθηκαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο άνθρωπος που βρήκε τα οστά, 4-5 μέτρα από την παραλία ανάμεσα σε χώμα και άμμο, και έπειτα από μικρή εκσκαφή που έκαναν περισυνέλεξαν 8 κομμάτια. Σύμφωνα με πληροφορίες του lefkianos.blogspot.gr που προέρχονται από πηγές της Λιμενικής Αρχής Πάρου –έχει αναλάβει και την υπόθεση- τα οστά δείχνουν να είναι από ανθρώπινο κρανίο.

Επίσης σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές είναι πιθανόν τα οστά, που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν να είναι από ανθρώπινο κρανίο, να βρίσκονταν θαμμένα από την αρχαϊκή εποχή ή ακόμα και από την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Η πρώτη εκδοχή μοιάζει πιθανότερη αφού υπάρχει πληροφορία στη Λιμενική Αρχή Πάρου ότι στην περιοχή υπάρχει Αρχαϊκό Νεκροταφείο.

 Αύριο η Λιμενική αρχή Πάρου, που βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον Εισαγγελέα Σύρου, θα στείλει τα οστά στην Αθήνα σε ειδικό εργαστήριο για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν όντως είναι από ανθρώπινο κρανίο καθώς και η χρονολογία τους. Επίσης είναι πολύ πιθανόν, εάν αποδειχθεί ότι είναι από την Αρχαϊκή περίοδο, να ξεκινήσουν ανασκαφές στην περιοχή φυσικά υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

 http://www.cycladitis.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...