18 Μαρ 2014

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επαγγελματιών & Εμπόρων της Σίφνου προς τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλειο Κορκίδη σχετικά με τη σημερινή (17/3) Ημερίδα για την ακτοπλοΐα


Προς: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά
Πρόεδρο κ. Βασίλειο Κορκίδη
ΘΕΜΑ: Ημερίδα για την ακτοπλοΐα στο Ε.Β.Ε.Π
Ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή κατά τύχη από τα τοπικά μέσα Μ.Μ.Ε για την διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών: το πρόβλημα και οι πιθανές λύσεις» Που διοργανώνει το Ε.Β.Ε.Π. 
Στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας μας ως υγιείς συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι των πολύπαθων εμπόρων και επαγγελματιών των Κυκλάδων, έχοντας ενημερώσει αρμοδίως, επισταμένως, σε όλους τους τόνους και σε βάθος τουλάχιστον διετίας για το μείζον  χρόνιο  και  χρονίζον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και των ίδιων των νησιών μεταξύ τους, σας καταθέτουμε τα ακόλουθα:    
Το λιγότερο που περιμέναμε από εσάς, ως ανώτατο εκπρόσωπό μας μέσω της Ε.Σ.Ε.Ε, ήταν η τουλάχιστον έγκαιρη ενημέρωση των Συλλόγων, Δημοτικών Αρχών και όλων των εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων για το σημαντικότατο αυτό θέμα, που μαζί με αυτό της Υγείας, απασχολεί όλα τα νησιά ανεξαιρέτως.
Αντί αυτού, επιλέχθηκε να γίνει μία συνάντηση σε κλειστό κύκλο, άνευ ουσίας, εφ’όσον  αποκλείεται ο αντίλογος.
 Έτσι μετατρέπεται μια ευκαιρία ανοιχτού παραγωγικού διαλόγου και κατάθεσης νέων ιδεών για την ομαδική εξέλιξη και ευημερία, σε ένα κλειστό φόρουμ ομαδικής ψυχοθεραπείας όπου μονομερώς θα εισακουστούν τα αιτήματα και προβλήματα της  οικογένειας των ακτοπλόων, ο συμπονετικός λόγος των παρατρεχάμενων αυλοκολάκων τους, (χωρίς να θέλουμε να θίξουμε εσάς και μερικές ακόμα φωτεινές εξαιρέσεις που προσπαθούν να αφυπνίσουν και να κάνουν κατανοητά  τα απλά, ανέξοδα και αυτονόητα που πρέπει να γίνουν), χωρίς  όμως να παρουσιάζονται λύσεις.
Από την έως τώρα εμπειρία μας σε αντίστοιχες ημερίδες και συναντήσεις με τους ακτοπλόους, θα παρατεθούν οικονομικά στοιχεία και πορίσματα που δείχνουν ότι η Ελληνική Ακτοπλοΐα περνάει δύσκολες ώρες, λες και οι υπόλοιποι ευημερούν και φταίνε οι κακομαθημένοι νησιώτες που έχουν περάσει τα πλοία για λεωφορεία και θέλουν τα πράγματα όπως τα θέλουν αυτοί και στο τέλος θα βρεθούν ξένοι όμιλοι να εκμεταλλευτούν τις γραμμές το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα θα έχουμε ένα καράβι την εβδομάδα και τότε θα αναπολούμε τις υπέροχες στιγμές του παρελθόντος, όπως διαβάζουμε και ακούμε συχνά πυκνά. 
Βεβαίως υπάρχουν εταιρίες με σωστή εμπορική πολιτική που ακολουθούν τις επιταγές της κοινωνίας και τις προσταγές του νόμου.
 Αυτές όμως βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και υπόκεινται αθέμιτο ανταγωνισμό από άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι εκμεταλλεύονται το ασαφές νομικό πλαίσιο, την έλλειψη ουσιαστικών τακτικών ελέγχων και την πολιτική αδράνεια, για να μην την ονομάσουμε «πελατειακές σχέσεις».
Έτσι στο τέλος μαζί με τα πολλά ξερά θα καούν και τα λίγα χλωρά που υπάρχουν.
Κλείνοντας θα θέλαμε για άλλη μια φορά να κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι νησιώτες και ακτοπλόοι είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία διότι εμείς δημιουργούμε, οργανώνουμε και προωθούμε το τουριστικό, αγροτικό βιοτεχνικό και μεταποιητικό μας προϊόν κι αυτοί καλούνται να φροντίσουν για την ασφαλή, έγκυρη, έγκαιρη και ποιοτική διακίνησή του, όλοι με σκοπό την κερδοφορία και την εξέλιξη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
Αν σύντομα δεν δούμε το κοινό μας μέλλον έξω από κοντόφθαλμες πολιτικές και συμφέροντα κάθε μορφής, θα διαμορφωθούν συνθήκες ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα παρόμοιες με αυτές που διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των αεροπορικών εταιριών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κύριε Πρόεδρε όπως κατανοείτε η εκπροσώπηση τόσο η δική μας όσο και των υπολοίπων φορέων επαφίεται σε εσάς και είμαστε στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.
Με ιδιαίτερη τιμή,


Σίφνος, 16 Μαρτίου 2014
Α.Π. 9/2014
Πηγή : http://www.sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...