12 Μαρ 2014

Πρόγραμμα απασχόλησης 50.000 ανέργων έως 29 ετών από τον ΟΑΕΔ



Πρόγραμμα απασχόλησης 50.0000 ανέργων αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου ο ΟΑΕΔ .

Το πρόγραμμα συνίσταται στην χορήγηση (κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων) Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) που θα τους προσφέρει πεντάμηνη απασχόληση σε ιδιωτική επιχείρηση και αμοιβή έως 2.700 ευρώ με προοπτική οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες .

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔκαι να είναι είτε απόφοιτοι Λυκείου είτε πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

.Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης, β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.

Το Εκπαιδευτικό Επίδομα των ωφελουμένων το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης ανέρχεται συνολικά σε 750 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από ΚΕΚ που θα υποβάλουν αιτήσεις έως την 31/3/2014 ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί έως τις 31.12.2015, δηλαδή, την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων.

Πηγή : http://www.halandriallilegiis.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...