25 Σεπ 2019

Ας προχωρήσουμε μαζί, στοχεύοντας στο αύριο του νησιού μας!

Η τουριστική ανάπτυξης της Ελλάδας βασίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στα ελληνικά νησιά. Το σύνολο του νησιωτικού χώρου, και ιδιαίτερα τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, παρουσιάζουν ιδιαίτερα εγγενή δομικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε μια ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα σε περιβάλλον, οικονομία, κοινωνία και επιβάλλουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση σε κάθε αναπτυξιακή διαδικασία.

 Η ανάγκη για μια «νέα» αντίληψη στην πολιτική του τουρισμού εμφανίστηκε ήδη από τη δεκαετία του '70, κυρίως με αφορμή τις κοινωνικές, οικολογικές και πολιτισμικές αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού, μια ανάγκη η οποία στις μέρες μας καθίσταται επιτακτική και βρίσκει εφαρμογή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη 

Ναι λοιπόν στον διάλογο με τους επιχειρηματίες αλλά με μια προϋπόθεση να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα ανωτέρω «Επί της ουσίας, ο τουρισμός είναι πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης στις περισσότερες νησιωτικές τοπικές οικονομίες και στην Ελλάδα πολύ περισσότερο. Κανένας αναπτυξιακός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι βιώσιμος εάν δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη μεταβλητή του τουρισμού τόσο σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά όσο βέβαια και το τουρισμό του εξωτερικού » .
Κάλεσμα λοιπόν απευθύνει ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης στους επιχειρηματίες του νησιού καλή δύναμη  σε όλους 
 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...