7 Σεπ 2019

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στην Σέριφο

Το success story της Πάρου, όπου βρήκαν καταφύγιο οι πρώην θαμώνες της Μυκόνου, και το limit up των μετοχών της Μήλου – Σέριφος, Τήνος και Αστυπάλαια ψηλά στις προτιμήσεις των πιο «ψαγμένων», ενώ η Κρήτη καταγράφει ελαφρά πτώση, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου 

Εκ του αποτελέσματος ο γκουρού…του τουρισμού Νότης Μαρτάκης και η εταιρεία του φαίνεται κάνει τη διαφορά στην τουριστική αύξηση των νησιών. 

Σε αυτά τα νούμερα ελπίζει και η Σύρος που αν δούμε το φετινό Καλοκαίρι θα καταλάβουμε οτι η ομάδα του κ. Μαρτάκη αν και ανέλαβε αργά το managment της Σύρου, ήδη φαίνεται οτι κάνει λαμπρά βήματα προόδου. 

 Σε μια εποχή γενικευμένης ανάσχεσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, με πολλούς προορισμούς, ακόμα και των Κυκλάδων, να σημειώνουν αρνητικά πρόσημα στις αφίξεις και πτώση στους τζίρους των επιχειρήσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Νησί των Ανέμων, υπήρχαν προορισμοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, αναδιαμορφώνοντας κατά κάποιον τρόπο τον άτυπο πίνακα του χρηματιστηρίου των ελληνικών νησιών

.Μπορεί οι μεγάλοι νικητές τις φετινής τουριστικής σεζόν -όπως όλα δείχνουν- να είναι, για πολλοστή φορά, η Μύκονος και η Σαντορίνη, καθώς και φέτος οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σε αυτούς τους δύο προορισμούς κινούνται σε ανοδικά επίπεδα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι (χωρίς να υπολογιστούν οι επισκέπτες που φτάνουν σε αυτά τα νησιά μέσω θαλάσσης) , ωστόσο αν ρωτήσετε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους εν λόγω τουριστικούς προορισμούς σχετικά με τους τζίρους της φετινής σεζόν, κυρίως στον τομέα της διασκέδασης και της εστίασης, το πιθανότερο είναι να τους δείτε να κατεβάζουν το κεφάλι. 
Αυτό σημαίνει πως ναι μεν η Μύκονος για ακόμη μία σεζόν πλημμύρισε από κόσμο, όμως οι εισπράξεις αρκετών επιχειρήσεων κινήθηκαν στα ίδια, αλλά και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. 

Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου ενώ ήλπιζαν το αντίθετο, με αποτέλεσμα τα μειωμένα έσοδα, όπως τουλάχιστον μαρτυρά το «Ζ» των ταμειακών μηχανών.

-Η Σέριφος, το νησί των μεταλλείων με τις 72 παραλίες και τα ατελείωτα αχαρτογράφητα μονοπάτια, ήταν και παραμένει ένα νησί-μυστήριο, με ανθρώπους χαμηλών τόνων που θα μπορούσαν να επενδύσουν στον τουρισμό αλλά δεν το έκαναν όσο θα έπρεπε, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και διαθέτει ανεξερεύνητες ομορφιές. 

Φέτος η Σέριφος αποτέλεσε προορισμό για πολλούς και ειδικά για Ελληνες τουρίστες που βρήκαν οικονομικά καταλύματα και χαμηλές τιμές σε εστιατόρια, μπαρ και ταβέρνες.

 Ενδεικτικά, η τιμή ενός δίκλινου ενοικιαζόμενου δωματίου με μπάνιο, ψυγείο και τηλεόραση, πάνω στην παραλία Μέγα Λιβάδι, χωρίς πρωινό, ήταν 50 με 60 ευρώ. 

Στα εστιατόρια ένα ζευγάρι μπορούσε να φάει άνετα με 30 έως 40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αναψυκτικών ή οινοπνευματωδών, ενώ η τιμή του ποτού στα μπαρ του νησιού δεν ξεπερνούσε τα 7 με 8 ευρώ. 

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμεναρχείο της Σερίφου, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο οι αφίξεις έφτασαν τις 32.479, ενώ για την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι το καλοκαίρι ήταν 30.948. 
.Πηγή :  protomema.gr : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...