7 Σεπ 2019

Χωρίς παιδίατρο παραμένει η Κέα

*Του Γιάννη Βλασερού 
Το να στερείται ένα ολόκληρο νησί των 2.000 μόνιμων κατοίκων (που τριπλασιάζονται το καλοκαίρι), όπως είναι η Κέα, παντελώς παιδιάτρου δεν είναι απλά ένα σοβαρό θέμα αλλά αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση

. Σε αυτή την υγειονομική ανεπάρκεια είναι εκτεθειμένα τα 500 περίπου παιδιά του νησιού, τα οποία στερούνται των αναγκαίων διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών ενός ειδικού παιδιάτρου. 
 Η τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Κέας «Ο Ερασίστρατος» στην απελθούσα Κυβέρνησης το πιστοποιεί. Συγκεκριμένα, αφού αναφέρεται στην αναμφισβήτητη αδυναμία του ΠΠΙ να καλύψει επαρκώς τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού καταλήγει: «Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο ΠΠΙ Κέας δεν έχει ακόμη καλυφθεί η κενή θέση του παιδιάτρου εδώ και 6 χρόνια. 

Λόγω αμέλειας της υπηρεσίας δεν επαναπροκηρύχθηκε αφού η προηγούμενη υποψήφια κράτησε τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προσέλθει ποτέ και στο τέλος δήλωσε προσωπικό πρόβλημα». 

 Κάθε εργαζόμενος σαφώς έχει τα προσωπικά του προβλήματα, η πλήρωση όμως της θέσης του παιδιάτρου στην Κέα είναι πρόβλημα της πολιτείας και εν προκειμένω της νέας κυβέρνησης η οποία πρέπει να είναι ο νέος παραλήπτης της επιστολής διαμαρτυρίας του «Ερασίστρατου». Καταληκτικά. 

Είναι απαίτηση των κατοίκων της Κέας να μη μείνουν τα παιδιά τού νησιού και αυτό το χειμώνα χωρίς παιδίατρο! 

 *Ο Γιάννης Βλασερός είναι: Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, Καρδιολόγος, Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Κινήματος Αλλαγής 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...