11 Οκτ 2019

Πρώτη συνεδρίαση για το νέο Διοικητικό Συμβουλίο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου με πρόεδρο την Κανδιώ Μαραγκού

Νέος κύκλος στην πορεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου ξεκίνησε χθες, με την πραγματοποίηση της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του να κινείται σε θετικό κλίμα υπό την καθοδήγηση της νέας προέδρου, Κανδιώς Μαραγκού, η οποία θέλησε να δώσε γόνιμο τόνο αναφορικά με τη νέα θητεία, ώστε να απαντηθούν προβλήματα και ανάγκες της Σύρου, της Κέας, της Κύθνου και της Σερίφου. 

 Αρχικά η ίδια καλωσόρισε τα παριστάμενα μέλη που απαρτίζουν τη νέα σύνθεση του 15μελους Συμβουλίου, παρουσιάζοντάς τα, ενώ ακολούθως, προχώρησε με γοργούς ρυθμούς στην πραγματοποίηση της συζήτησης των πρώτων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ακούγοντας με προσοχή τις πρώτες ευχές αλλά και τις παρεμβάσεις των υπολοίπων μελών. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως στην πλειοψηφία τους τα θέματα είχαν τυπικό χαρακτήρα, με την ίδια να ζητά από τους συμβούλους να παραμείνουν μετά το πέρας της συνεδρίασης, για την ανάπτυξη διαλόγου με περιεχόμενο τα αιτήματα των νησιών σε επίπεδο έργων και παρεμβάσεων στις λιμενικές ζώνες τους. Ζήτησαν συνεργασία, δίκαιη αντιμετώπιση και διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων 

 “Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του 2019. Είμαι η Κανδιώ Μαραγκού.

 Έχω οριστεί από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νίκο Λειβαδάρα ως νέα πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου για την επόμενη τετραετία, οπότε, τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα δουλέψουμε μαζί.

 Έχουμε να συζητήσουμε πολλά όσον αφορά στον σχεδιασμό των έργων του Λιμενικού Ταμείου στη Σύρο αλλά και στα νησιά και εύχομαι καλή θητεία και καλή συνεργασία” ανέφερε προλογικά της συνεδρίασης η νέα πρόεδρος, δίνοντας τον λόγο στους συναδέλφους της. Σε παρόμοιο τόνο η Δήμαρχος Κέας, κα Βελισσαροπούλου ευχήθηκε την ανάπτυξη εποικοδομητικής συνεργασίας. 

“Καλή συνεργασία να έχουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο Λιμενικό Ταμείο και θα προσπαθήσουμε ο καθένας για το δικό του νησί και όλοι μαζί για το σύνολο αυτά τα τέσσερα χρόνια που έχουμε μπροστά μας”. Αμέσως μετά, ο Λιμενάρχης Σύρου, κ. Βαμβακούσης θέλησε να δηλώσει την πρόθεσή του να συνδράμει στην εξεύρεση λύσεων σε όλα τα θέματα των τεσσάρων νησιών, τονίζοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση το όραμα και τη στρατηγική. 

 “Να καλωσορίσω κι εγώ τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤΣ, την πρόεδρο και όλα τα μέλη. Ευχή για μία δημιουργική θητεία. 

Τα προβλήματα είναι κοινά και με στρατηγική και με όραμα θα τα αντιμετωπίσουμε και θα επιλύσουμε όποια είναι αναγκαίο να επιλυθούν”.

 Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κύθνου, κ. Φιλιππαίος τοποθετήθηκε σε διεκδικητικό τόνο, δίνοντας το στίγμα των δικών του αιτημάτων για το νησί του. “Δεν είμαστε σε άγνωστα νερά. Τις περισσότερες φορές είχαμε και μία καλή συνεργασία με τον κ. Σκευοφύλακα σαν Λιμενάρχη, την κα Βελισσαροπούλου από την Κέα. 

Ο καθένας παλεύει για τις υποθέσεις του νησιού του” ανέφερε, επισημαίνοντας παρακάτω όμως, πως, “Θέλω να είμαστε αξιοκρατικοί, αντικειμενικοί καθώς αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στα νησιά μας, καθώς έχουν μία τεράστια ανάπτυξη και ιδιαίτερα οι μαρίνες”. Προτού ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, θέλησε να προτάξει την κυριότερη ανάγκη του νησιού του, λέγοντας τα εξής: 

“Πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε με το κομμάτι των Λουτρών καθώς σήμερα είναι αλιευτικό καταφύγιο αλλά θέλουμε να γίνει μία μαρίνα επισήμως γιατί δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών. Αυτή τη στιγμή αν και μέσα Οκτωβρίου είναι γεμάτες οι μαρίνες μας και είναι ενθαρρυντικό αυτό”.

 Από την πλευρά του, δεν παρέλειψε να επισημάνει την αξία της λειτουργίας της τηλεδιάσκεψης ενόψει χειμερινής περιόδου, ώστε να πραγματοποιούνται τα συμβούλια του ΔΛΤΣ απρόσκοπτα. “Πρέπει να δούμε και το κομμάτι της τηλεδιάσκεψης γιατί δεν είναι εύκολη η μετακίνηση τον χειμώνα”. 

 Τέλος, ευχήθηκε καλή συνεργασία και ο εκπρόσωπος της Σερίφου, ενώ στην παρατήρηση προς την κα Μαραγκού για άμεσες κινήσεις του Ταμείου όσον αφορά χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, η νέα πρόεδρος υπήρξε σαφής: “Όντως “τρέχει” το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Όσον αφορά τα Λιμενικά Ταμεία, να πω πως αυτό αφορά μόνο μελέτες” ανέφερε η Κανδιώ Μαραγκού, τονίζοντας μάλιστα πως η ίδια έχει ενημερώσει σχετικά τους Δημάρχους. 

 “Έχει δοθεί μία παράταση μέχρι 31/12/2020. Μόλις ενημερώθηκα από την Τεχνική Υπηρεσία, αμέσως, πήρα τους Δημάρχους των νησιών να τους ζητήσω να οργανωθούν σχετικά με το ποιες μελέτες θέλουν να εντάξουν. Έχουμε κάποιες ιδέες κι εμείς, γιατί έχουμε δουλέψει το θέμα της Σύρου, όμως έχουμε προτάσεις και για εσάς”. 

Η ίδια, από την πρώτη συνεδρίαση δεσμεύθηκε για ταχύτατες κινήσεις. “Θα επανέλθουμε σε επόμενη συνεδρίαση γιατί πρέπει η υποβολή των αιτήσεων στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ να περάσει διοικητικό συμβούλιο, άρα, πρέπει να προηγηθεί συζήτηση μεταξύ μας”. Ανανέωση της συμμετοχής στην ΕΛΙΜΕ Θετική απόφαση λήφθηκε από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα της συνέχισης της εκπροσώπησής του στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), με την πρόεδρο να εξηγεί πως η παραμονή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κρίνεται απαραίτητη κυρίως για την υπόθεση της κρουαζιέρας.

 Σύμφωνα με την ενημέρωσή της, η οικονομική συμμετοχή καθορίζεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως. “Αρχικώς το ΔΛΤΣ ήταν ένα απλό μέλος – παρατηρητής. Στη συνέχεια, νομοθετικά, υποχρεώθηκε να γίνει κανονικό μέλος. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε και στην πορεία το συζητάμε” δήλωσε η κα Μαραγκού, ενημερώνοντας τέλος, πως η εν λόγω συμμετοχή δύναται να προσφέρει καλή γνώση για θέματα κρουαζιέρας. 

 “Η Ένωση Λιμένων δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα της κρουαζιέρας. Είναι κάτι στο οποίο εμείς τουλάχιστον στη Σύρο θέλουμε να προωθήσουμε. Ίσως να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε όλες τις συνέργειες της Ένωσης και τί know - how έχουν έτοιμο και γιατί όχι αυτό να ισχύσει και για τα υπόλοιπα νησιά”.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...