29 Οκτ 2019

Mας αποχαίρετισε χθές λιτά το speedrunner 3 και για φέτος

φωτο Tzina Tzina
γράφει ο Γιάννης  Γούναρης

  Το πρώτο πράγμα πού έκανα όταν ήμουν πιτσιρικάς ήταν να ανέβω στο ΚΑΣΤΡΟ  ανέβαινα δυο δυο τα σκαλιά και η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή από την προσπάθεια και από την αγωνία για να δω από ψηλά αυτήν την εικόνα την μαγευτική πού όλο τον χειμώνα κρατούσε ζωντανή στην μνήμη μου την ΣΕΡΙΦΟ .

φωτο Tzina Tzina
 Ήταν ένα ωκεάνιο συναίσθημα πού δεν πρόκειται ποτέ να φθαρεί .Ξαφνικά μέσα στην ησυχία και την γαλήνη ....ακούστηκε μια λέξη ΤΟ ΒΑΠΟΡΙΙΙΙΙ.... ήταν η φωνή τού Μήτσου τού Σερίφιου ...από την σερφοπούλα πρόβαλε το  ΜΙΑΟΥΛΗΣ το βαπόρι ήταν μεγάλο γεγονός για την εποχή εκείνη, μόνο  μέ την παρουσία του προκαλούσε χαρά και αναστάτωση , μια άλλη φωνή ακούστηκε από τό ΛΑΓΚΑΔΙ ήταν ο ΜΑΟΥΚΑΣ Τό βαποριιιιι 

 φωτο Tzina Tzina
Είχε και αντίλαλο λόγω τής λαγκαδιάς και  επαναλαμβανόταν κάθε φορά πού το φώναζε .Και από τούς ΛΆΚΟΥΣ ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ   ένα απίθανο συναίσθημα σαν τα κοκόρια λαλούσαμε στήν θέα του καραβιού .Οι κοπέλες έβαζαν τά καλύτερα ρούχα τους καί κατέβαιναν  στο ΛΙΒΑΔΙ για να βρουν κάνα αγόρι η από περιέργεια να δουν ποίος ήρθε οι γριές στις πεζούλες περίμεναν στους ΜΥΛΟΥς τό λεωφορείο λέγοντας διάφορα νόστιμα όπως η γιαγιά μου η Μαρία η Σόρδενα  είχε πει ...τον μπροστινό δέν τον γνωρίζω ο πισινός ποιόν είναι .

φωτο Tzina Tzina
Αναβιώνουν παλιές μνήμες στην θέα του καραβιού και ειδικά του speed runer3 αλλάξαν οι εποχές άλλαξαν τα πλοία αλλά οι μνήμες είναι ακόμα ισχυρές το μισό νησί έφυγε με το speed runer 3 μας αποχαιρέτισε λιτά  και για φέτος με 3 άπλα κορναρισματα.. ο κόσμος περίμενε να δει τη γνωστή υπερπαραγωγή που ήξερε με το speedrunner 4 κάθε που έβγαινε απ τη γραμμή.. αλλά δεν ούτε αυτή τη χρονιά.. τουλάχιστον είχε ωραίοι ηλιοβασίλεμα..
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...