30 Οκτ 2019

Σύσσωμος ο λαός της Σερίφου αποχαιρέτησε τον Γέροντα Μακάριο

Σύσσωμος ο λαός της Σερίφου παρέστη στην Εξόδιο

 Ακολουθία του κεκοιμημένου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, Αρχιμ. Μακάριου Κοτσίκου, που τελέσθηκε το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου και Πρωτοπρ. Ιάκωβου Μητροφάνη, του Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου από τη Σύρο, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου Αρχιμ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού και του προεστώτος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου. 

Στην εξόδιο ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, καταφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον εκδημήσαντα Ηγούμενο με λόγους καρδιακούς και αδελφικούς, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαπητό και σεβαστό αδελφό» και «δευτεροκτίτορα της Μονής», αφού η 46χρονη κόπιώδης Ηγουμενία του κατέστη κομβική για την ανακαίνιση και ανασυγκρότηση της Ιεράς Μονής του Μεγαλοχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, η οποία φυλάσσει την εφέστιο εικόνα του. 

Για την προσωπικότητα του αείμνηστου Ηγουμένου ομίλησαν ένας από τους οικογενείς του, ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Κωνστ. Ρεβίνθης, η διατελέσασα Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων.

 Καταφανώς συγκινημένος ήστατο προ της σωρού του κεκοιμημένου Ηγουμένου ο Διάκονος και αδελφός της μονής Ευδόκιμος Καραπαντελάκης. 

Ο αοίδιμος Ηγούμενος Αρχιμ. Μακάριος Κοτσίκος ετάφη πλησίον του τάφου του προκατόχου του, Αρχιμ. Αβέρκιου Χρυσολωρά, τον οποίο διεδέχθη στην Ηγουμενία το 1973. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...