27 Σεπ 2022

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου ...Φτάνει να είμαστε ενωμένοι!


Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ο Σεπτέμβρης κλείνει με έναν πανέμορφο τρόπο γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη νότα αισιοδοξίας στην παρούσα ενημέρωση.
Όπως θα έχετε ίσως πληροφορηθεί, ο Δήμος Σερίφου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύβαση με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο της μελέτης για τις άμεσες σωστικές επεμβάσεις της Σκάλας στο Μέγα Λιβάδι.
Σαν Σύλλογος δηλώνουμε ιδιαιτέρως περήφανοι που έστω με τις πιέσεις μας και με τη φωνή μας συμβάλλαμε κι εμείς κάπως για να μπορέσει να γίνει η αρχή της υλοποίησης του τεράστιου αυτού έργου.
Επιπροσθέτως, προχωρήσαμε στη σύνταξη επίσημης επιστολής προς το Δήμο Σερίφου, με σκοπό την συνδρομή του σε θέματα όπως, η αποκατάσταση των καπακίων των κάδων στο χώρο που βρίσκονται τα σκουπίδια, η ασφάλτωση μέρους του δρόμου (στην αρχή της ανηφόρας), η αποκατάσταση των ρωγμών εσωτερικά του Μουσείου, η έναρξη συζητήσεων για τη δημιουργία πάρκινκγ εκτός του κυρίως χώρου του χωριού και η διατήρηση και συντήρηση των μονοπατιών που περιβάλλουν το χωριό μας, ιδίως προς το Μέγα Χωριό.

Σχετικά με το καλοκαίρι που μας πέρασε, αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος υπήρχε μειωμένη συμμετοχή στην καθαριότητα, εν αντιθέσει με την ύψιστη συμμετοχή στο κυνήγι θησαυρού που εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πένθους. Αναφέρουμε επίσης την αυξημένη παρεμβολή των τουριστών στα συστήματα οριοθέτησης θαλάσσιου χώρου (παρατηρήθηκε μετακίνηση των σημαδούρων ή ακόμα και αφαίρεση τους) καθώς και στην οριοθέτηση της παραλίας για λόγους πιο ευχερούς παρκαρίσματος των αυτοκινήτων. Φαίνεται λοιπόν ότι το ζήτημα του πάρκινγκ καθίσταται ιδιαιτέρως σημαντικό και πιθανόν θα μας απασχολήσει αρκετά το προσεχές διάστημα.

Τέλος, εκκρεμεί ενημέρωση από το ΔΣ προς τα μέλη του Συλλόγου σχετικά με τις πολιτιστικές δράσεις αυτής της χρονιάς. Πρώτο θέμα στη λίστα είναι το σεμινάριο πρώτων βοηθειών, το οποίο και είχαμε εισηγηθεί για λόγους ευκολίας των μετακινήσεων να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο φθινόπωρο με την υπενθύμιση ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε όμορφα και αξιόλογα πράγματα. Φτάνει να είμαστε ενωμένοι!
United we stand,
Divided we fall
Το ΔΣ του ΣΜΛΣ
Άννα, Χρήστος, Δημήτρης, Γκέλη, Δημήτρης
Πηγή : 

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...