20 Οκτ 2020

Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου ..Να εκφραστούμε συμμετέχοντας στην μουσική πράξη


Σύμφωνα με ένα ρητό από την Zimbabwe: «Αν μπορείς να περπατήσεις, τότε σίγουρα μπορείς και να χορέψεις. 

 Αν μπορείς να μιλήσεις, τότε σίγουρα μπορείς και να τραγουδήσεις». Εμπνεόμενοι από το συγκεκριμένο ρητό, θα μπορούσαμε με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε πως: «Αν η καρδιά σου χτυπάει, τότε σίγουρα είσαι ήδη συντονισμένος με τον πιο αρχέγονο και ζωτικό παλμό που υπάρχει».

 Έχουμε δηλαδή από τη φύση μας ως άνθρωποι όλα τα εφόδια για να αντιληφθούμε τους ρυθμικούς και μελωδικούς παλμούς της μουσικής, να ανακαλύψουμε τους ήχους που μας συγκινούν, να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε συμμετέχοντας στην μουσική πράξη ακόμα και αν δεν έχουμε καμία προηγούμενη γνώση ή τεχνική κατάρτιση. 

Σε αυτή την ομάδα όλοι -είτε είναι αρχάριοι είτε προχωρημένοι, είτε θέλουν να ασχοληθούν εντατικά με τη μουσική, είτε θέλουν απλώς να αξιοποιήσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους- έχουν κάτι να μάθουν, αλλά πάνω απ’ όλα κάτι να μοιραστούν. 

Χρησιμοποιώντας κυρίως κρουστά μουσικά όργανα ή υποκαθιστώντας τα με αντικείμενα της καθημερινότητας (κουβάδες, κουτιά, μαγειρικά σκεύη κ.ο.κ.) ακόμα και με το ίδιο μας το σώμα (body percussion) θα οργανώσουμε μια πρωτότυπη μουσική ορχήστρα. 

 Στις συναντήσεις-μαθήματα της ομάδας θα μάθουμε βασικές μουσικές έννοιες, θα ανακαλύψουμε πως να συνεργαζόμαστε ως ενεργά μέλη μιας δημιουργικής ομάδας, θα ασχοληθούμε με ζητήματα θεωρίας, τεχνικής και ερμηνείας, θα παίξουμε ρυθμούς και μουσικές από τις παραδόσεις της Μεσογείου, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής καθώς και από τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, και φυσικά θα διασκεδάσουμε κάνοντας πολλή πολλή φασαρία! 

Manolis Lianis 

Πηγή :  


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...