31 Οκτ 2020

Δήμος Σερίφου ..Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ωρίμανση σημαντικών έργων για το νησί

φωτο Tzina Prokopiou

Νέα έργα προετοιμάζονται από το Δήμο Σερίφου, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών στο νησί. Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερίφου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία – Προστασία Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια», στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο “Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος” και η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης, προκειμένου να μπουν στη διαδικασία ωρίμανσης έργα του Δήμου Σερίφου. 

 Κατά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Σερίφου, κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, έθεσε υπ’ όψιν των μελών της επιτροπής την ανάγκη λήψης απόφασης για κατάθεση πρότασης στην πρόσκληση του προγράμματος που υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την ωρίμανση μελετών για τα έργα του Δήμου. 

 Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος πρόκειται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης, προκειμένου να ωριμάσουν προς υλοποίηση δύο υποέργα: 

 1) Πρώτο υποέργο αφορά στη σύνταξη τεχνικών μελετών για την ανάπλαση του Λιβαδίου, με προεκτιμώμενη αμοιβή 335.850,74 ευρώ. 

 2) Το δεύτερο υποέργο αφορά στη μελέτη για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Σερίφου, με προεκτιμώμενη αμοιβή 88.154.32 ευρώ. 

 Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 424.005,06 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα με τον υπολογισμό των δαπανών, βάσει του Κανονισμού Προεκτίμησης Αμοιβής Μελετών.

 Ο Δήμαρχος κατά την εισήγησή του τόνισε, πως οι προτεινόμενες μελέτες παρουσιάζουν σημαντική σκοπιμότητα, καθώς θα ωριμάσουν έργα καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Σερίφου.

 Τέλος, σημειώνεται ότι φορέας υλοποίησης της πράξης, θα οριστεί η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Α.Ε. (ΜΟΔ Α.Ε.) 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...