29 Μαρ 2021

Δήμος Σερίφου ..Αναβάθμιση του δρόμου για την παραλία του Αβεσσαλού

 

Περιγραφή Ακτής 

Η παραλία Αβέσαλος βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, εντός του ομώνυμου Όρμου. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι πετρώδεις με μεγάλο άσπρο βότσαλο. 

Η παράκτια ζώνη της ακτής είναι φυσική. Η παράκτια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει χαμηλή πράσινη βλάστηση ενώ η θαλάσσια, λειμώνες θαλάσσιων φανερόγαμων. 

Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα ενός κλειστού κόλπου, μήκους 2.400 μ. Το μήκος της ακτής είναι 550 μ., το μέσο πλάτος είναι 10 μ. και ο προσανατολισμός είναι βορειοδυτικός. 


Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα έχουν βάθος κανονικό, ο πυθμένας παρουσιάζει ήπια κλίση και η ισοβαθής των 5 μ. παρατηρείται σε απόσταση περίπου 120 μ. από την ακτή. 

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω βατού χωματόδρομου μήκους 4 χλμ. από τη διασταύρωση του κεντρικού οδικού δικτύου Μεγάλου Λιβάδι – Χώρα. 

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη διαθέτοντας μόνο κάδους απορριμμάτων.

 Η κολυμβητική ακτή εμφανίζει περιορισμένη επισκεψιμότητα και ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 50 άτομα. Εντός της κολυμβητικής ακτής καταλήγει ρέμα διαλείπουσας ροής. 



Στο βόρειο άκρο της περιοχής κολύμβησης υπάρχει κρηπιδωμένη ράμπα για την ανέλκυση και καθέλκυση μικρών σκαφών


Εμφάνιση πράσινου χαλαζία στην περιοχή του Αβεσσαλού Σερίφου.

. Ανάντη της παρατηρείται αραιή αστική δόμηση καθώς επίσης απομεινάρια πανάρχαιων εκκαμινεύσεων. 



Στους λόφους που σχηματίζονται γύρω από αυτήν φύεται χαμηλή πράσινη βλάστηση. Χρήσεις γης ευρύτερης περιοχής 

Το μεγαλύτερη τμήμα της λεκάνης απορροής καλύπτεται από θάμνους, χορτολίβαδα και πόες

Καταθέσαμε πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για το δρόμο προς Αβυσσαλό. Ας τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα. #γιατηΣέριφο

Ποιότητα κολυμβητικών υδάτων
 
Η παραλία Αβέσαλος αναγνωρίσθηκε ως ακτή κολύμβησης το έτος 1996 και έκτοτε παρακολουθείται στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας των κολυμβητικών υδάτων, τα οποία πραγματοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Από το 2010, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων για τις κολυμβητικές περιόδους πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 2006/7/ΕΚ και με συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τελευταίων ετών.



δείτε τον Σύνδεσμο
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...