6 Μαρ 2021

Κυκλάδες - Κύθνος: Η ενημέρωση από το Δήμο για τα κρούσματα


Για τις Κυκλάδες τα δεδομένα δεν αλλάζουν προς το παρόν. Όλα τα νησιά του νομού διατηρούνται στο κόκκινο της αυξημένης επικινδυνότητας και δε συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές οι οποίες είναι έτοιμες να ενταχθούν στο “βαθύ κόκκινο”. Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιούνται και αλλάζουν καθημερινά.

 Είναι αδιαμφισβήτητο ότι και στα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων με τους κινδύνους να είναι πολύ μεγαλύτεροι συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. 

Χθές , μόνο, ανακοινώθηκαν 12 κρούσματα στα νησιά, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το πραγματικό νούμερο είναι μεγαλύτερο καθώς δεν είναι δυνατόν να εντοπισθούν, να διαγνωσθούν και να ανακοινωθούν τα πάντα. 

Εμφανίζονται κρούσματα σε νησιά τα οποία μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν είχαν, όπως η Πάρος, η Κύθνος, ενώ σε Σύρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη το φαινόμενο πλέον είναι καθημερινό. 

 Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχει ανησυχητική διασπορά του ιού στις Κυκλάδες, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό.

 Από την άλλη, η κόπωση της τοπικής κοινωνίας από τα μέτρα και τους περιορισμούς ολοένα και αυξάνεται, οι αντοχές μειώνονται. Όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που μας έχουν καθορίσει.

 Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, παρά μόνο η εφαρμογή των μέτρων και η διενέργεια εμβολιασμών ώστε να διαμορφωθούν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες, αλλά και ποιοτικότερες συνθήκες ζωής. 

Καλά που υπάρχουν και οι Δήμοι και λαμβάνουμε μερικές φορές την σωστή πληροφόρηση. Εδώ και ημέρες έχουμε την Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου με κρούσματα. Επτά συνολικά… 

Μετά από περίπου 40 ημέρες ηρεμίας.. Αλλά από τον ΕΟΔΥ κανείς δεν είπε σε ποιο από τα δύο νησιά (Κέα ή Κύθνος) έχει τα κρούσματα… Και έρχεται σήμερα ο Δήμος Κύθνου να δώσει απαντήσεις..

 Διαβάστε τι αναφέρει

 Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Παρασκευή 5-3-2021 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου. Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη πέντε (5) θετικών κρουσμάτων, τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. 

Πραγματοποιήθηκε η ιχνηλάτηση όλων των στενών επαφών και δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση δύο (2) ακόμη θετικών κρουσμάτων. Σύνολο θετικών κρουσμάτων επτά (7). 

 Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία πασχίζοντας για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων.

 Πηγή : https://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...