21 Μαρ 2021

Οι δράσεις για την ενίσχυση της ακτοπλοΐας και της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών της


Η ενίσχυση της ακτοπλοΐας και η αναβάθμιση του εθνικού συστήματος ακτοπλοϊκών συνδέσεων περιλαμβάνονται στο «Σχέδιο Δράσης» του υπουργείου Ναυτιλίας για το 2021.

 Όπως αναφέρεται σε αυτό, θα επιδιωχθεί απλούστευση και ψηφιοποίηση του συστήματος διαχείρισης άγονων γραμμών από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.

 Επίσης, κατάρτιση νέου χάρτη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για το βασικό και συμπληρωματικό δίκτυο άγονων γραμμών, με θέσπιση ειδικών κριτηρίων επιλογής γραμμών και αναμόρφωση χρηματοδότησης. 

 Ακόμη, εκτέλεση προγραμματικής σύμβασης ΥΝΑΝΠ και Ινστιτούτου Μεταφορών για θέσπιση κριτηρίων επιλογής άγονων γραμμών και αξιολόγησης αποδοτικότητας/ αποτελεσματικότητας. 

 Τέλος, περιλαμβάνονται έργα, όπως η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων παρακολούθησης απόπλου – κατάπλου πλοίων, η ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών παρακολούθησης και ενημέρωσης κίνησης επιβατών, Ι/Χ και Φ/Γ στους λιμένες της χώρας και η ανάπτυξη συστήματος αυτοματοποιημένης ενημέρωσης πολιτών (με SMS, App κλπ) για πληροφορίες ακτοπλοϊκού δικτύου. 

Πηγή : https://www.metaforespress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...