25 Μαρ 2021

Μπαίνει το πλοίο με υψωμένη σημαία ...το «Διονύσιος Σολωμός» τιμά την Ελληνική Επανάσταση.




Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

 Είναι μία πολύ μεγάλη μέρα. Μία Επανάσταση που ξεκίνησε δίχως καμία υποστήριξη από κάποια από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Μία Επανάσταση που σημείωσε απίστευτες επιτυχίες τα πρώτα χρόνια του Πολέμου. Μία Επανάσταση που κινδύνεψε να αποτύχει μόνο από τις δικές της εσωτερικές αδυναμίες. 

 Ο Διονύσιος Σολωμός παρακολουθεί από την Ζάκυνθο τα τεκταινόμενα του Πολέμου. Από τον λοφο του Στράνη θα ακούσει σαν μαχαριά στην καρδιά τα κανόνια των Οθωμανών να πολιορκούν το Μεσολόγγι.


Κορναροντας επιασε στο λιμανι της Σερίφου ο σολωμος με μια μεγαλη γαλανολευκη να κυματιζει στην πλωρη του αποδιδοντας τιμες για τα 200 χρονια λευτεριας.. χρονια πολλα σε βαπορι κ πληρωμα!!

 Στα 1823 θα γράψει τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» και το 1824 τους συγκλονιστικούς στίχους του ποιήματος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Διακόσια τόσα χρόνια μετά το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» τιμά την Ελληνική Επανάσταση. 

Το πλοίο και οι ναυτικοί τιμούν όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για να αποκτήσει η Ελλάδα την πολυπόθητη ανεξαρτησία της. Μία μεγάλη Σημαία είναι αναρτημένη στον ιστό της πλώρης στο λιμάνι της Σαντορίνη. 



Η Σημαία παρέμεινε αναρτημένη σε όλα τα νησιά του δρομολογίου του πλοίου. Ίος, Σίκινος, Φολεγανδρος, Μήλος, Κίμωλος, Σίφνος, Σέριφος, Κύθνος, Πειραιάς. 

Πηγή : https://www.kaipoutheos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...