24 Μαρ 2021

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση για τον Δήμο Σερίφου

Το νέο όχημα στην υπηρεσία της ύδρευσης
Συνεχίζουμε για τον εκσυχρονισμό και τη συντήρηση όλων των οχημάτων του Δήμου μας. Καλοτάξιδο! 


Σημαντικές προτάσεις για να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση στα νησιά, κατέθεσε πρόσφατα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. 

 Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι τα νησιά αποτελούν προνομιακό χώρο για να ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο πιλοτικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου, μέσα από μια ευρεία διϋπουργική συνεργασία, που θα έχει δύο στόχους: 

 1ον: Τη δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη υποδομών σε αυτά τα νησιά. 

 2ον: Τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων και κινήτρων για να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση. 

 Αναφέρθηκε σε ουσιαστικά κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές, που θα περιλαμβάνουν:

 - επιδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις τουριστικές επιχειρήσεις (έναν κλάδο που περιλαμβάνει ταξί, ξενοδοχεία, επαγγελματικά οχήματα και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων),
- μείωση φόρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, επιδότηση αγοράς και δωρεάν θέσεις στάθμευσης,
 - κίνητρα και χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη δικτύου σημείων φόρτισης στον αστικό ιστό των νησιών και στο οδικό δίκτυο, καθώς και για την εγκατάσταση υποδομών επαναφόρτισης σε ξενοδοχεία και σημεία ενδιαφέροντος. 

 Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας: «μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν να αντληθούν πόροι για να καταστούν τα νησιά μας σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα»

«Στα νησιά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα αυτονομίας. Αξίζει να προστεθεί στο brand των νησιών η καθαρή μετακίνηση», τόνισε ο υπουργός κάνοντας για πρώτη φορά ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ηλεκτροκίνηση. 
 Ηλεκτρικό το ένα στα τρία οχήματα εντός δεκαετίας 





📌Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο κατατέθηκε φάκελος για χρηματοδότηση 781 χιλ ευρώ για ηλεκτροκίνηση! 
🚎 Ηλεκτροκίνητο Λεωφορείο 
 🚚 Ηλεκτροκίνητα φορτηγάκια (van) φορτίου 
🚗 Ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο 
 🚛 Ηλεκτροκίνητα τετρακίνητα οχήματα με ανατρεπόμενο κάδο. 
🚏Σταθμοί φόρτισης #γιατηΣέριφο


Πηγή : 


to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Οικολογικό, ένα ηλεκτρικό όχημα; Σίγουρα ΌΧΙ στη Σέριφο. Το ρεύμα που καταναλώνεται από το αυτοκίνητο προέρχεται από τη μονάδα ΔΕΗ που λειτουργεί με ορυκτά καύσιμα. Τα αέρια και το CO2 δεν βγαίνουν από την εξάτμιση του ηλεκτρικόυ αυτοκινήτου, αλλά από τις καμινάδες του εργοστασίου στο Νοχτα! Το ηλεκτρικό όχημα είναι πιο οικονομικό απλώς και μόνο επειδή οι φόροι είναι υψηλότεροι στα καύσιμα από ό, τι στην ηλεκτρικό ρεύμα. Για να γίνει το όχημα οικολογικό, το ρεύμα πρέπει να προέρχεται από εγκαταστάσεις που εκπέμπουν λίγο CO2, υβριδικά φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες. Δεν μπορούμε να θέλουμε μη ρυπογόνα ηλεκτρικά οχήματα και να αρνηθούμε ανεμογεννήτριες. Δύσκολη επιλογή στην καταναλωτική μας κοινωνία. Και δεν μιλώ για την οικολογική ρύπανση που προκαλείται από την κατασκευή των μπαταριών για αυτά τα οχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...