16 Ιουλ 2021

Ξεκινούν κατ’ οίκον εμβολιασμοί μέσω δήμων – Ποια ερωτήματα τίθενται (έγγραφα)


Μετά το «μπαλάκι στους δήμους», τον «καταδρομικό» εμβολιασμό και τη (λανθασμένη) λίστα με τους 82 δήμους, η κυβέρνηση με τη συνδρομή της ΚΕΔΕ, επιχειρεί, έστω και αργά να το… πάρει αλλιώς. Συγκεκριμένα, με επιστολές τους στους δημάρχους Πέτσας (αν. υπουργός Εσωτερικών) και Παπαστεργίου (πρόεδρος ΚΕΔΕ), αυτή τη φορά δεν ζητούν λίστες μη εμβολιασμένους από τους δήμάρχους και δεν βγάζουν στην… σέντρα όσους δήμους έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, αλλά ζητούν την βοήθεια τους. 

Ζητούν, δηλαδή: «Να διαθέσετε ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν». 

 Τα ερωτήματα, βεβαίως, που τίθενται είναι πολλά: -Πρώτον, γιατί δεν έχουν προχωρήσει από την αρχή σε κατ’ όικον εμβολιασμούς; -Δεύτερον, έχουν τις λίστες με τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν και επιθυμούν να εμβολιαστούν ή, πάλι, θα τις ζητήσουν από τους δημάρχους; 

Τα έγγραφα…

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2021
Α.Π.: 53553

Θέμα: «Επιστολή Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, προς τους Δημάρχους για τη δράση επιτάχυνσης των εμβολιασμών μέσω του εμβολιασμού κατ’ οίκον»Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας μου σε δήμους της ηπειρωτικής χώρας για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, τόνισα την ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε τη μάχη που δίνουμε με τον χρόνο. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ένα: Μην αναβάλλετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο. Εμβολιαστείτε τώρα. Ακόμα και εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς.
Όπως γνωρίζετε, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε εμβολιασμούς με κινητές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σας καλώ να συνδράμετε το σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού αδύναμων συμπολιτών μας και να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα να διαθέσετε ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ. να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση – ως κρίκοι στην ίδια αλυσίδα – είναι στο χέρι μας να αυξήσουμε τον απόλυτο αριθμό των εμβολιασμών, «χτίζοντας» το απαραίτητο τείχος ανοσίας για να προφυλάξουμε τις τοπικές κοινωνίες.
Εμβολιαζόμαστε, σημαίνει ζούμε!


Με εκτίμηση,
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Στέλιος Πέτσας


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς τους Δημάρχους της χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι όλης της χώρας , συμμετέχουμε ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών και στην ανάληψη δράσεων, για την προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού ενάντια στον covid-19.Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η συνδρομή των Δήμων μας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο υγειονομικό προσωπικό των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών να προσεγγίσει τους πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να εμβολιαστούν κατοίκον. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού, ζητήθηκε από κάθε Δήμο να διαθέσει ένα τουλάχιστον όχημα και οδηγό, προκειμένου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ.να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν.Θεωρώ ότι οφείλουμε όλοι να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην υλοποίηση του προγράμματος, διαθέτοντας τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να διευκολύνουμε την προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας που δίνει όλους αυτούς τους μήνες τη μάχη ενάντια στην πανδημία, να εμβολιάσει τους ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Πηγή : 
aftodioikisi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...