20 Ιουλ 2021

Τήνος: Η αποκεντρωμένη "ξεγύμνωσε" το Δήμο στη μάχη για τις ανεμογεννήτριες (!!!)


"... Ας μην γελιόμαστε, πίσω από το “μικρό” έργο στα Πράσα έρχονται κι άλλα ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη περισσότερα. Πρόσφατα δύο νέες εταιρείες, η μία συμφερόντων του πετρελαϊκού κολοσσού Motor Oil, ζήτησαν από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για ανεμογεννήτριες 145 μέτρων στην Τήνο...".

 Μέρος από την χθεσινή κατάθεση ψυχής από τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Τήνου που για μία ακόμη φορά είναι έτοιμα να ορθώσουν το ανάστημά τους στη προσπάθεια ώστε η πανέμορφη Τήνος να μην μετατραπεί σε ένα απέραντο ... γήπεδο με ανεμογεννήτριες.. 

Και το ραντεβού δίνεται το τριήμερο 28 -30 Ιουλίου
με την αποκάλυψη ότι η τελική απόβαση θα γίνει καταμεσής της τουριστικής περιόδου, θα κλείνουν τον δρόμο από Αγ. Μαρίνα μέχρι τους Μύλους Υστερνίων και μέχρι την Β' Εύρεση για έξι ώρες (από τις 2 έως τις 8 το πρωί) για να κάνουν την δουλειά τους. Και ζητούν από το Δήμο Τήνου να μην δώσουν τις σχετικές άδειες διέλευσης βαρέων οχημάτων...

 Και πριν ... πάρει θέση ο Δήμος, έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και .. ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου για τη διέλευση των ανεμογεννητριών από την Δημοτική Οδό. 

Ημερομηνία απόφασης η 12η Ιουλίου και "σύμφωνα με την απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο όργανο, καθώς αρμόδια αρχή για τη χορήγηση άδειας διέλευσης μηχανημάτων έργων των οποίων οι διαστάσεις ή τα βάρη υπερβαίνουν τα μέγιστα όρια που καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν.2696/1999 είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών. 

 Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας tinostoday.gr
με την δημοτική αρχή τονίστηκε ότι εξετάζονται ήδη όλες οι δυνατότητες για την προσβολή της εν λόγω απόφασης και ότι, όπως έχει γίνει από την αρχή, θα εξαντληθεί κάθε θεσμικό και ένδικο μέσο εντός των πλαισίων της νομιμότητας. 

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...